ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΗΓΑΣΟΥ

97

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος…

Στις 21 Σεπτεμβρίου, και μια ημέρα πριν την Ισημερία του Φθινοπώρου, η Σελήνη θα βρεθεί ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο, στις 28 μοίρες του αστερισμού των Ιχθύων. Πρόκειται για την εντυπωσιακή Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου. Την χαρακτηρίζω εντυπωσιακή, λόγω της αφθονίας ύδατος που υπόσχεται, εφ’ όσον πραγματοποιείται σε ζώδιο του νερού, και βρίσκεται πολύ κοντά στον Ποσειδώνα, επίσης στους Ιχθύες.

Η Σελήνη εκείνη τη στιγμή, θα έχει μια «μυστική» αντίθεση με τον Άρη, ο οποίος θα είναι στον αστερισμό του Ζυγού, σε κοντινή θέση με τον Ήλιο. Και λέω «μυστική» διότι παρ’ όλο που θα βρεθούν οι 2 πλανήτες σε αντίθεση, θα βρίσκονται σε ζώδια που δεν σχηματίζουν αντίθεση μεταξύ τους. Τέσσερις ώρες μετά την Πανσέληνο, η Σελήνη περνάει στον αστερισμό του Κριού, και εκεί θα βρεθεί σε καθαρή αντίθεση με τον Άρη, ο οποίος είναι κυβερνήτης του Κριού. Το έργο που θα παιχτεί με πρωταγωνιστές την Σελήνη, τον Ήλιο, τον Άρη και τον Ποσειδώνα, έχει αφθονία ύδατος, απαιτήσεις για δικαίωση, δικαστικούς αγώνες, άκρατη επιθετικότητα, πολύ παρορμητικές αντιδράσεις, και απαιτήσεις για αλλαγές του υπάρχοντος σκηνικού.

Η αντίθεση ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Ουρανό, μας προειδοποιεί για ένα ξέσπασμα με στόχο την «ελευθερία». Φραγμό στην παρόρμηση θα βάλει-ποιος άλλος;- ο Κρόνος, που μπαίνει ανάμεσα στην αντίθεση Αφροδίτης – Ουρανού. Όπως ήδη γνωρίζετε, ο Κρόνος παραδοσιακά συμβολίζει την κάθε μορφής εξουσία. Καταλαβαίνουμε λοιπόν, πως η εξουσία, θα προσπαθήσει και πάλι να εμποδίσει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες για περισσότερες ελευθερίες και κυρίως για ελευθερία βούλησης.

Ο Ερμής, που αντιπροσωπεύει τόσο την νεολαία, όσο και την επικοινωνία, τις σπουδές, τις μετακινήσεις, τις συναλλαγές και πολλά άλλα, θα βρεθεί σε όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα. Αλλοίμονο στους νέους. Αυτό έχω μόνο να πω. Και οι γονείς ας πράξουν κατά συνείδησιν. Από την άλλη μεριά, μια καλή όψη του Ερμή με τον Δία, μας δίνει ελπίδες πως οι νέοι μας θα βρουν κάποια υποστήριξη, και το κακό που πλανάται πάνω από τις ζωές τους, γρήγορα θα απομακρυνθεί. Κοντά στον Ερμή θα βρεθεί και ένας πολύ ευνοϊκός αστέρας, ο Στάχυς (Spica), που εκπληρώνει επιθυμίες όταν είναι δίκαιες.

Η παρουσία του αστέρα Scheat, και ο αστερισμός του Πήγασου, όπου και ανήκει, κοντά στην Πανσέληνο, μας φέρνει στην μνήμη γεγονότα του μακρινού παρελθόντος της Ελλάδας. Ο Πήγασος γεννήθηκε από το αίμα της Μέδουσας, που έπεσε στη θάλασσα, όταν ο Περσέας της έκοψε το κεφάλι,  οδήγησε τον Βελλεροφόντη στον τόπο που έμενε η χίμαιρα, πέταξε μόνος του για τον Όλυμπο, και έγινε αστερισμός. Ο αστέρας Scheat φέρνει κακοτυχία, δολοφονίες, αυτοκτονίες και ατυχήματα, που οφείλονται κυρίως στο νερό. Μαζί με την Σελήνη φέρνει ανησυχίες, απώλειες οικονομικές, απώλειες φίλων, κίνδυνο από ατυχήματα, και βιαιότητα.

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου, παρ’ όλο που δεν υπόσχεται πως η ζωή μας θα γίνει πιο εύκολη σύντομα, μας δίνει και ένα πολύτιμο μάθημα για όσους είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν. Το μάθημα αυτό το παίρνουμε από τα μηνύματα που μας δίνει η ιστορία του Πήγασου και του Βελλεροφόντη. Η κάθαρση της ψυχής και της νόησης, η σταθερότητα του στόχου, η ταπεινοφροσύνη και η αντίληψη της πραγματικότητας, αποτελούν τους κανόνες για την επιτυχία.