ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ

109

Γράφει η Θέκλα Μεταξά…ερευνήτρια-αστρολόγος

Είναι πολύς καιρός τώρα, που ο θυμός της Γαίας έχει φτάσει στο αποκορύφωμα του. Την περασμένη εβδομάδα είχα μιλήσει για το καπάκι που ετοιμάζεται να πεταχτεί. Το νερό έχει φτάσει στον βαθμό του βρασμού.

Εδώ και αρκετό διάστημα, οι κινήσεις των εξωκρόνιων πλανητών, σε συνδυασμό με τις κινήσεις των υπολοίπων 7 πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, προειδοποιούσαν για τις εκρήξεις των ηφαιστείων και για την ενεργοποίηση του θαμμένου Εγκέλαδου. Με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργήσουν και οι  λαοί, οι οποίοι χωρίς να το γνωρίζουν, συμμετέχουν σ’ αυτόν τον πολυπρόσωπο πόλεμο. Στις 6 Οκτωβρίου μια νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού, θα μας μεταφέρει σε ένα κλίμα όπου οι απαιτήσεις για δικαιοσύνη θα ξεπεράσουν τα όρια της διπλωματικής μεταχείρισης, και θα υιοθετηθούν πρακτικές όμοιες με τις εκδηλώσεις των ηφαιστείων και των σεισμών.

Στον 9ο οίκο, που αφορά θέματα του εξωτερικού, αλλοδαπούς, και μακρινά ταξίδια, θα βρούμε ένα νεφέλωμα από 4 πλανήτες στο ζώδιο του Ζυγού. Νέα Σελήνη, Ήλιο, Άρη σε απόλυτη συζυγία στην 13η μοίρα, και κοντά τους τον Ερμή που μόλις θα έχει πάρει ανάδρομη κίνηση. Ο Ζυγός είναι ζώδιο της αρμονίας και της δικαιοσύνης, όμως η υπερδιέγερση του Άρη, έχοντας κοντά του τον Ήλιο, δεν θα αφήσει αυτήν την αρμονία και τη δικαιοσύνη να εκφραστούν με ήπιο τρόπο. Όλα θα γίνουν βιαστικά, βίαια και νευρικά, χωρίς να λείπουν τα ατυχήματα, αλλά και οι βίαιες συγκρούσεις. Είμαστε σε πόλεμο, μην το ξεχνάτε. Πόλεμος με τριαντάφυλλα δεν γίνεται.

Ένα όμοιο νεφέλωμα πλανητών θα επαναληφθεί στις 9 Οκτωβρίου, όπου ο ανάδρομος Ερμής μαζί με τον Ήλιο και τον Άρη, θα βρεθούν σε απόλυτη συζυγία στις 16 μοίρες του Ζυγού, στον 5ο οίκο, της εστίασης, της διασκέδασης και των παιδιών. Ταυτόχρονα στον 6ο οίκο της υγείας θα υπάρχει άλλο ένα νεφέλωμα στις 2 μοίρες του Τοξότη, όπου  θα συναντηθούν η Σελήνη, η Αφροδίτη και ο Νότιος Δεσμός. Η ιστορία λοιπόν που ξεκινάει με την Νέα Σελήνη και στην οποίαν εμπλέκονται αλλοδαποί, θέματα ξένων χωρών, ταξίδια και εντολές εκ του εξωτερικού, συνεχίζεται με τα θέματα των παιδιών, της εκπαίδευσης, της διασκέδασης και της υγείας. Το χρώμα όμως αυτής της ιστορίας δεν θα είναι πλέον ξεθωριασμένο, αλλά ζωηρό, και η οσμή του πολέμου πολύ πιο έντονη.

Κοντά στην Νέα Σελήνη της 6ης Οκτωβρίου και κοντά στο νεφέλωμα, θα βρίσκεται το αστέρι Algorab του αστερισμού Corvus (Κόρακα). Πρόκειται για τον κόρακα της μυθολογίας μας, που πέταξε κατ’ εντολήν του Απόλλωνος, να φέρει νερό στον Δία. Ο κόρακας θεωρείται ως σύμβολο του Απόλλωνος και ως καλός οιωνός όταν εμφανίζεται σε ιερούς χώρους.

Ο αστερισμός του Κόρακα και ιδιαίτερα το αστέρι Algorab δίνουν  εφευρετικότητα, απληστία, ευφυΐα , εκδικητικότητα, πάθη, εγωισμούς, εξαπάτηση, επιθετικότητα, και υλιστικά ένστικτα. Καθυστερήσεις και αναβολές, μαζί με απώλειες, αποτυχίες, λανθασμένους χειρισμούς και μίση γενικώς είναι στο προσκήνιο. Δεν λείπουν τα ατυχήματα και οι τραυματισμοί.

Η ηφαιστειογενής ατμόσφαιρα που ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό συνεχίζεται και εντείνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Οι προετοιμασίες θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει, γιατί οι μάχες θα είναι πολύ σκληρές. Η λάβα κατακαίει τα πάντα.