ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΜΕ «ΑΡΩΜΑ ΘΥΣΙΑΣ»

61

Γράφει η Θέκλα Μεταξά

…ερευνήτρια-αστρολόγος

Το φθινοπωρινό ταξίδι της Σελήνης συνεχίζεται, και το ίδιο συνεχίζεται και η ιστορία που μας διηγείται αυτή η υπέρλαμπρη βασίλισσα της νύχτας. Στις 7 Σεπτεμβρίου η νέα Σελήνη στην Παρθένο και στον 2ο ηλιακό οίκο , μας εφιστά την προσοχή, τόσο για τις ψυχικές αναταράξεις του μήνα, όσο και για τα γεγονότα που θα μας αναγκάσουν να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα χωρίς φίλτρα.

Νέα Σελήνη στην Παρθένο, στις 03. 51 π.μ., στον 2ο ηλιακό οίκο. Με όψη τριγώνου με τον Ουρανό, που βρισκόταν στον 10ο ηλιακό οίκο, τον οίκο της εξουσίας. Η εξουσία ετοιμάζει εκπλήξεις που θα μας βυθίσουν σε απελπισία, και αφορούν θέματα οικονομικά και διατροφής.

Η Σελήνη με τον Ήλιο βρέθηκαν στον αστερισμό της Παρθένου, κοντά στον Άρη ο οποίος έκανε όψη αντίθεσης με τον Ποσειδώνα. Η αντίθεση του Άρη που βρίσκεται σε γήινο ζώδιο, με τον Ποσειδώνα, πολύ δυνατό σε υδάτινο ζώδιο, είναι από τις χειρότερες όψεις που μπορούμε να βρούμε σε ένα ωροσκόπιο. Η ένταση που βγαίνει είναι τρομακτική, και αφορά όχι μόνο φυσικά φαινόμενα, αλλά και ανθρώπινες αντιδράσεις, με πολύ οργή, παρόρμηση, απερισκεψία και λάθη λόγω εσφαλμένης κρίσης. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για την αποφυγή ατυχημάτων. Η ένταση αυξάνεται γρήγορα, καθώς η Σελήνη θα βρεθεί σε συζυγία με τον Άρη, και απέναντι από τον Ποσειδώνα.

Η εξουσία δεν πατάει γερά στα πόδια της. Το παρεμβαλλόμενο ζώδιο του Ταύρου στον 10ο οίκο, είναι έτοιμο να αναλάβει τα ηνία. Συγκυβέρνηση ή απότομη αλλαγή δεδομένων; Όλα βρίσκονται στο τραπέζι. Μια ευνοϊκή για την πατρίδα όψη ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Δία, δείχνει κάτι καλό που δεν περιμένουμε και έρχεται «εκ του εξωτερικού».

Με Σελήνη, Ήλιο και Άρη στο ζώδιο της Παρθένου, που παραδοσιακά αφορά θέματα υγείας, δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως το θέμα της υγείας  συνεχίζεται, και όπως προβλέπουν οι «ατζέντες», έχει ακόμα μεγάλο μέλλον αυτή η ιστορία. Με τον Ερμή σε όψη τριγώνου με τον Κρόνο, ο τελευταίος στόχος είναι τα παιδιά και η νεολαία. Η Αφροδίτη με τον αστεροειδή Vesta (Εστία), ήδη βρίσκονται σε δυσμενή σχέση τετραγώνου με τον Πλούτωνα και μας ενημερώνουν ότι χωρίς θυσία δεν μπορούμε να αποκτήσουμε τίποτα. Να επικεντρωθούμε στην ενέργεια του Δία, από εκεί και μόνο θα μπορέσουμε να αντλήσουμε την δύναμη που χρειαζόμαστε.

Κοντά στην Νέα Σελήνη και στον Ήλιο, υπήρχε το αστέρι Mizar, του αστερισμού της Μεγάλης Άρκτου. Αυτό το αστέρι, που είναι της φύσης του Άρη, ενισχύει τα συναισθήματα μίσους και εκδικητικότητας, κυρίως όταν πλησιάζει να κάνει συζυγία με δυσμενείς πλανήτες. Είναι δε προάγγελος θανάτου αγαπημένων προσώπων. Συνδέεται επίσης με πυρκαγιές και καταστροφικά γεγονότα.

Κοντά στην Αφροδίτη βρέθηκε το αστέρι Αρκτούρος, του αστερισμού του Βοώτη (Γεωργού). Πρόκειται για ένα αστέρι πολυσυζητημένο, γνωστό από τα πολύ αρχαία χρόνια, που αποτέλεσε οδηγό των γεωργών για την καλλιέργεια της γης, και των ναυτικών για την ναυσιπλοΐα.

Κάτι πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως στην αρχαία Αίγυπτο, θεωρούσαν ολόκληρο τον αστερισμό του Βοώτη, ως κάποιο άτομο που έρχεται και παίρνει την εξουσία στα χέρια του. Ας το σκεφτούμε λίγο. Κοντά στην Αφροδίτη, μέσα στον οίκο της Πατρίδας, σε σύγκρουση με τον 10ο οίκο της εξουσίας……….όλα μπορούν να συμβούν.