Εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς στην παρέλαση του ΟΧΙ. Το Ναύπλιον δικαιούται την απόδοση Τιμής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

302

Η ιδέα να ζητηθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας η συμμετοχή τμήματος Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στο Ναύπλιον, συνάντησε την θετική κρίση των Ναυπλιωτών.

Είναι μια ιδέα που διατύπωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευάγγελος Λαμπρόπουλος κατά την διάρκεια της εκπομπής «Η Πελοπόννησος Σήμερα», τονίζοντας ότι την καταθέτει δημοσίως προς τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κωστούρο προκειμένου να θέσει σχετικό αίτημα προς την Πρόεδρο, αξιοποιώντας την παραμονή της στο Ναύπλιον.

Η Δημόσια πρόταση Λαμπρόπουλου προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων

Λαμπρόπουλος Βαγγέλης. Πρώτος σε σταυρούςΚύριε Δήμαρχε, την Κυριακή το απόγευμα (26 Σεπτεμβρίου) θα επισκεφθεί το Ναύπλιον η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να απονείμει το Αριστείο «Ιωάννης Καποδίστριας για τις Επιστήμες, τα Γράμματα και τις Τέχνες» και το Βραβείο  «Α. Πολυζωΐδης – Γ. Τερτσέτης για τη Δικαιοσύνη και το Δίκαιο», σε τιμώμενα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί από την “Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων”, την “Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης” και τις “Γαλλοελληνικές Επιστημονικές Συναντήσεις”. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα διανυκτερεύσει στην πόλη μας για να παραστεί -την Δευτέρα το πρωί- στις Τελετές Μνήμης για τον Ιωάννη Καποδίστρια, και μάλιστα, όπως αναφέρει το κυκλοφορήσαν πρόγραμμα, θα εκφωνήσει σχετική ομιλία.

Κύριε Δήμαρχε, η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, δημιουργεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία Τιμής και προβολής της πόλης του Ναυπλίου, αρκεί να της υποβάλουμε το κατάλληλο αίτημα. Θεωρώντας δεδομένο ότι εσείς δεν έχετε σκεφτεί κάτι προς την κατεύθυνση αυτή σας προτείνω το εξής: «Με αφορμή τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία να ζητήσουμε από την κα Πρόεδρο, ένα τμήμα της Προεδρικής φρουράς, να σταλεί στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, και να τιμήσει την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος, παρελαύνοντας εδώ».

Σας ενημερώνω ότι, την πρόταση αυτή, αν δεν την υιοθετήσετε θα προσπαθήσω να την καταθέσω προσωπικά στην αξιότιμη κα Πρόεδρο.