Αναγνώριση των επιχειρημάτων του από το Εφετείο και αποφυλάκιση του Αρβανίτη. Απορρίφθηκαν τα αιτήματα Μίχου και Ηλιόπουλου

157

Το 5μελές Εφετείο Αναστολών, αναγνώρισε την ουσία των επιχειρημάτων και των αποδεικτικών στοιχείων που προσκόμισε ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, τ. βουλευτής της Χρυσής Αυγής, δικηγόρος Μιχάλης Αρβανίτης, και διέταξε την αποφυλάκισή του.

Ο Μιχάλης Αρβανίτης που είχε καταδικασθεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 5 ετών (για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση) με αναστολή, είχε συλληφθεί εκ νέου με την κατηγορία ότι παραβίασε την αναστολή του.

Ο ίδιος, επικαλούμενος την μαρτυρία αυτοπτών μαρτύρων, είχε αντικρούσει την δικαστική απόφαση κήρυξής του ως απόντος από το σχετικό δικαστήριο όπου θα ερυθμίζοντο οι ζητούμενες εγγυήσεις για την παροχή της αναστολής, αλλά η έδρα επέμενε ότι ήταν απών όταν εκφωνήθηκε η υπόθεσή του και έτσι διεκόπη η αναστολή του και οδηγήθηκε στις φυλακές Δομοκού. Παρέμεινε φυλακισμένος περίπου ένα μήνα μέχρις ότου εκδικασθεί η αίτησή του ενώπιον ανωτέρου δικαστηρίου, το οποίο και τον δικαίωσε.

Το ίδιο δικαστήριο απέρριψε (κατά πλειοψηφία) τις αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει οι πρώην βουλευτές  της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Μίχος, που εκτίουν ποινές οι οποίες τους επιβλήθηκαν με πρωτόδικη απόφαση, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Στον Παναγιώτη Ηλιούπολο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει επιβάλλει κάθειρξη επτά ετών, ενώ στον Νίκο Μίχο κάθειρξη έξι ετών (κατά συγχώνευση) με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της έμπρακτης μεταμέλειας.

Η συζήτηση ανάλογης αίτησης από τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση αναβλήθηκε προκειμένου να προσέλθει και να καταθέσει στο δικαστήριο ο πατέρας του.