Αθλητές από 53 χώρες στα βήματα του Φειδιππίδη. Ξεκινούν από την Ακρόπολη, διασχίζουν την Πελοπόννησο και καταλήγουν στην Σπάρτη

Ο υπερμαραθώνιος “Σπάρταθλον” είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου (Οι δρομείς διανύουν απόσταση 246 χλμ).

Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, του αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγετο με τους Πέρσες. (Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα).

Διοργανώνεται ανελλιπώς, από το 1985 κάθε Σεπτέμβριο, διότι τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη, πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, για να ζητήσει βοήθεια εν όψει της επικείμενη μάχης με τους Πέρσες.
Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο των υπεραποστάσεων, το 39ο Σπάρταθλον, ξεκίνησε σήμερα στις 7.00 το πρωί (Παρασκευή 24ης Σεπτεμβρίου 2021), από τους πρόποδες του Ιερού βράχου της Ακροπόλεως των Αθηνών. Δρομείς προερχόμενοι από 53 χώρες από όλα τα σημεία του πλανήτη, θα διανύσουν την απόσταση από την Αθήνα στη Σπάρτη, περνώντας από αρχαιολογικούς χώρους, σε δρόμους και μονοπάτια της Αττικής και Πελοποννήσου, διασχίζοντας την κορυφή του βουνού Αρτεμισίου, τους κάμπους της Νεμέας και την γέφυρα του Ευρώτα, για να καταλήξουν στο άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη, μεταφέροντας το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθε» μέσω της ιστορικής αυτής διοργάνωσης.
Η φετινή διοργάνωση του 39ου Σπάρταθλον χαρακτηρίζεται από την παρουσία 60 Ελλήνων Αθλητών και Αθλητριών από τον χώρο των υπεραποστάσεων.

Μέγας Δωρητής του αγώνα ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του Υπουργείου Τουρισμού.

Από την Αργολίδα οι αθλητές που συμμετέχουν αναμένονται αργά το απόγευμα της Παρασκευής 24 προς τα ξημερώματα του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου όπου θα περάσουν από το Μαλανδρένι, την Στέρνα και την Λυρκεία.

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Υγεία στην Ηλεία. Από εγκαίνια πάμε καλά….

γράφει ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος Έγινε λέει ανακαίνιση της Παιδιατρικής μονάδας στο Νοσοκομείο Κρεστένων. Και επειδή…

% μέρες πρίν

Για μια Ευρώπη των εθνών

 Γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ευρύτερα γνωστή στο κοινό ως «Κομισιόν») αποτελείται από…

% μέρες πρίν

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν