Το νερό του Ναυπλίου είναι ακατάλληλο για πόση. Η ΔΕΥΑΝ εξηγεί το γιατί και εφιστά την προσοχή των καταναλωτών

153

Με μια απρόοπτη ανακοίνωσή της, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου ενημερώνει τους καταναλωτές ότι το νερό που διοχετεύεται από τα δίκτυά της είναι ακατάλληλο για πόση. Η ανακοίνωση αυτή, που είδε το φως της δημοσιότητας μετά από μία εβδομάδα εκτεταμένων διακοπών σε όλες σχεδόν τις περιοχές που υδροδοτούνται από την ΔΕΥΑΝ, δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για τα στοιχεία που το καθιστούν ακατάλληλο (π.χ. Νιτρικά ή χώμα κλπ).

Οι καταναλωτές που εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν στα πλυντήρια ή τους θερμοσίφωνες, εκφράζουν τις ανησυχίες τους για πιθανές συνέπειες βλαβών στο προσεχές μέλλον.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ

«Στα πλαίσια της υπεύθυνης, επισταμένης και καθημερινής   παρακολούθησης – ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα- της ποιότητας του πόσιμου νερού (δικτύου ΔΕΥΑΝ), θέλουμε να σας ενημερώσουμε:

Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και συγχρόνως της υψηλής ζήτησης πόσιμου νερού από το δίκτυο της ΔΕΥΑΝ, είναι περιορισμένος ο εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα, με επακόλουθη συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού προς ανθρώπινη κατανάλωση.

Με αίσθημα ευθύνης, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας να αποφεύγουν τη χρήση του νερού προς πόση.

Απευθυνόμενοι στους συνδημότες μας και στους επισκέπτες μας, ζητάμε την αποφυγή της άσκοπης χρήσης του νερού. 

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΝ παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς».