Μόνον ο Ανδρέας Πουλάς θυμήθηκε την επέτειο της Διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ

181

Κοίταξα, σήμερα 4 Σεπτεμβρίου 2021, την σελίδα του Γιάννη Μανιάτη (τ. βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ) στο facebook και είδα μια ανάρτηση για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη με ημερομηνίας 2 Σεπτεμβρίου 2021. Για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και παρουσίασης της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, δεν είδα να γράφει τίποτα.

Κοίταξα και στην αντίστοιχη σελίδα του Τάσου Χειβιδόπουλου και είδα μια ανάρτηση για τον θάνατο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και παρουσίασης της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, ούτε αυτός γράφει τίποτα. Και όμως, ανδρώθηκε πολιτικά, αναδείχθηκε αυτοδιοικητικά, και αποβλέπει στην συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, χάρις στο κόμμα αυτό.

Οι μόνοι που θυμήθηκαν την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου ήταν ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς, και ο τ. Γραμματέας της Νομαρχιακής Αργολίδας Φάνης Στεφανόπουλος.

Αναρωτιέμαι, θα βρεθεί κάποιος να με ρωτήσει… «γιατί το γράφεις αυτό»;

ΑΝΤ.Ι.ΔΡΑΣΤΙΚΟΣ

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 «Από εμάς θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Από εμάς θα εξαρτηθεί ο Παράδεισος ή η Κόλαση που θα χτίσουμε. Η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας»  –  Οδυσσέας Ελύτης

Στις 3 Σεπτέμβρη 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου προχώρησε σε μία ιστορική πολιτική πράξη,  στη διακήρυξη των βασικών αρχών και στόχων ενός νέου πολιτικού Κινήματος, του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Το Κίνημα που σημάδεψε την μεταπολίτευση, άλλαξε την κοινωνία, τις ζωές των πολιτών και άνοιξε τον δρόμο για την  Λαϊκή Κυριαρχία και τη Δημοκρατία.

Με διορατικότητα, νέες ιδέες  και φρέσκο πολιτικό όραμα επέλεξε να χαράξει καινούργια πορεία ιδρύοντας το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Η ιστορία τον δικαίωσε και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.  με βασικές του αρχές  «Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση – Δημοκρατία» επικράτησε στην πολιτική σκηνή. Με καινοτόμες μεταρρυθμίσεις και σοσιαλιστική διακυβέρνηση οδήγησε την χώρα στην αλλαγή.

Από εμάς εξαρτάται λοιπόν σήμερα, 47 χρόνια μετά από την διακήρυξη της 3ης  Σεπτέμβρη,  να χαράξουμε την νέα πορεία της παράταξης στον 21ο αιώνα. Αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας και τις προκλήσεις της νέας εποχής. Να δώσουμε διέξοδο και λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα της χώρας, ανακτώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών, ώστε η παράταξή μας να συνεχίσει να  εκφράζει τους πόθους και τις ανάγκες των Ελλήνων και να ανήκει στον αγρότη, στον εργάτη, στο βιοτέχνη, στον μισθωτό, στον υπάλληλο και στη νεολαία μας».