Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης: «Όπου υπάρχει απολυτότητα, υποχωρεί η επιστημονικότητα. Στην Ιατρική τίποτα δεν είναι απόλυτο».

291

Ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης είναι Νευροχειρουργός στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και ετέθη σε αναστολή από την 1η Σεπτεμβρίου 2021. Είναι ο κορυφαίος επιστήμων που πραγματοποίησε την πρώτη επέμβαση bypass εγκεφάλου σε δημόσιο νοσοκομείο της Ελλάδας…!

Σύμφωνα με γνωστή μας νοσηλεύτρια, σήμερα, κάθεται στο παγκάκι έξω από το νοσοκομείο και βλέπει εξετάσεις ασθενών ενώ είναι σε αναστολή… Αυτή είναι η κατάντια μας… Αποσπάσματα από την ομιλία του σε συγκέντρωση συμπαράστασης των Υγειονομικών πού τέθηκαν σε αναστολή:

“Όπου υπάρχει απολυτότητα, υποχωρεί η επιστημονικότητα. Στην Ιατρική τίποτα δεν είναι απόλυτο. Το ενδεδειγμένο σήμερα αύριο μπορεί να αντενδείκνυται. Αμφιβάλλω για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού γιατί διακρίνω μια εμμονή σε απόλυτο βαθμό για την ασφάλεια του εμβολίου, τη στιγμή που καταγράφουμε σοβαρές παρενέργειες, κάποιες φορές και μοιραίες. Σπάνιες; Μπορεί και να συμφωνήσω. Όχι όμως ανύπαρκτες. Χωρίς σοβαρή καταγραφή παρενεργειών ποτέ δεν θα μάθουμε την επιστημονική αλήθεια. Μετά από αυτό το νόμο αμφιβάλλω περισσότερο από ποτέ για την αγνότητα των προθέσεων τους. Η αμφιβολία δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση αλλά η βεβαιότητα είναι μια παράλογη κατάσταση.

Εμείς θα πορευτούμε με γνώμονα τη λογική, την ελεύθερη βούληση και την προσφορά μας στο συνάνθρωπο. Μπορεί τώρα να μας απαγορεύεται να προσφέρουμε τις ιατρικές μας υπηρεσίες. Παρέχουμε όμως με τη στάση μας σε κάποιους τροφή για χλευασμό και σε κάποιους τροφή για προβληματισμό.

Δεν θα παραχωρήσουμε ούτε ίχνος από το δικαίωμά μας να αμφιβάλλουμε, να σκεπτόμαστε και να ενεργούμε με ελεύθερη βούληση. Η ελεύθερη βούληση είναι δώρο του Δημιουργού και δεν το πετάμε στη λάσπη για κανέναν, όσο ισχυρός και να είναι».

Το Video της ομιλίας του στον σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/kavourasjim/videos/4319965021405401/?sfnsn=mo https://www.olympospress.gr/%CE%BD%CE%B5%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%85%CE%B2%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%8A%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AF/