HΛΕΙΑ η επόμενη ημέρα. Κάηκαν 130.000 στρέμματα δάσους και αγροτικής γης, πολλά κτίρια και εγκαταστάσεις

113

Ο δασάρχης Πύργου έδωσε εικόνες που δείχνουν τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, τόσο στον Δήμο Πύργου, όσο και στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Καταστροφές κυρίως σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις, που έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

Κοινή διαρκής προσπάθεια για ικανοποίηση και εφαρμογή των διεκδικήσεων, συμφωνήθηκε στην τηλεδιάσκεψh, που έγινε με πρωτοβουλία του ΕΒΕ Ηλείας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εντατικοί έλεγχοι κτιρίων, στις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές 

Διενεργήθηκαν 418 αυτοψίες στην Πελοπόννησο, 149 στην Π.Ε. Ηλείας, 53 στην Π.Ε. Μεσσηνίας και 205 στην Π.Ε. Λακωνίας. Στην Π.Ε. Αρκαδίας έχουν γίνει 11 αυτοψίες στο Δήμο Μεγαλόπολης και ξεκινούν του Δήμου Γορτυνίας

Επίσης δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ  60509/2021 για τη χορήγηση έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ποσού 718,65 ευρώ για τους εργαζόμενους στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα η έκτακτη ενίσχυση αφορά τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, που καταστράφηκαν ολικά ή μερικά από τις πυρκαγιές, που έπληξαν περιοχές της χώρας τον Αύγουστο του 2021 και οι οποίοι κατέστησαν εξ’ αυτού του λόγου άνεργοι.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Για τη λήψη της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, στο ΚΠΑ 2 του τόπου εργασίας τους, στην οποία αναγράφονται τα εξής στοιχεία:

Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του δικαιούχου.

Στοιχεία ταυτοπροσωπίας.

Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής του Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Ο Αριθμός του Φορολογικού του Μητρώου (ΑΦΜ).

Ο αριθμός λογαριασμού σε μορφή IBAN οποιασδήποτε εμπορικής τράπεζας που δραστηριοποιείται στον ελληνικό χώρο συμπεριλαμβανομένου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οποιοδήποτε πρόσφορο στοιχείο Δημόσιας Αρχής, στην οποία εργαζόταν ο δικαιούχος, από το οποίο να προκύπτει η ολική ή μερική καταστροφή της επιχείρησης του εργοδότη.

Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η προσκόμιση του ανωτέρω δικαιολογητικού, η ολική ή μερική καταστροφή της επιχείρησης του εργοδότη θα διαπιστώνεται από Έκθεση Επιτόπιου Ελέγχου των αρμοδίων Υπηρεσιών ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ της πληγείσας επιχείρησης (έδρα ή υποκατάστημα).

Σημειώνεται ότι η καταβολή το ποσού θα πραγματοποιηθεί μετά από έλεγχο και έγκριση από τις αρμόδιες Υπηρεσιών ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, το αργότερο έως 60 ημέρες από την ημερομηνία έναρξης της καταβολής.