Ποιος θυμάται το ξεχασμένο γνωμικό που λέει “του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει”;

104

Μας ζήτησαν, για να πάμε λίγες ημέρες σε ένα νησί, να κάνουμε τις δύο δόσεις του εμβολίου προκειμένου να σιγουρευτούν ότι “δεν θα μεταφέρουμε τον ιο της Covid -19”. Συγχρόνως, μας διαβεβαίωσαν ότι τα νησιά είναι “καθαρά” χάρις στο εκτεταμένο πρόγραμμα εμβολιασμών και ανίχνευσης που είχαν εφαρμόσει. Το ίδιο έγινε και με τους τουρίστες. Έθεσαν μάλιστα υπό κατηγορία τους ναυτικούς μας αφαιρώντας τους τον έλεγχο των σχετικών πιστοποιητικών και αποδίδοντάς τον στους Λιμενικούς.

Ξαφνικά τα νησιά, όπως μας λένε τα συστημικά ΜΜΕ γέμισαν από κρούσματα. (Κρούσματα και όχι νοσηλείες ή θανάτους). Πως έγινε αυτό; Τι δεν έγινε σωστά; Τι δεν μας λένε αλήθεια;

Τώρα, όλοι όσοι πήγαν “καθαροί” για διακοπές σε πιστοποιημένους “καθαρούς” προορισμούς, θεωρούνται ότι είναι εν δυνάμει φορείς και τους λένε “κάντε τεστ πριν φύγετε από το νησί και μετά, μπείτε και σε κατ’ οίκον 10ήμερο περιορισμό”.

Προφανώς, για να τα καταπίνουμε αμάσητα όλα αυτά και να μην αντιδρούμε σε τίποτα, είμαστε μια γενιά εκφυλισμένων που αποδέχεται να μας διοικούν άσχετοι, αδιάφοροι και βαλτοί.

Ίσως κάποτε να ξυπνήσουμε από τον εφιάλτη, όπως ξυπνήσαμε και από την φαντασίωση της ευμάρειας. Μόνο που αυτό θα γίνει από την ένταση της φωνής ενός μαστιγοφόρου που θα μας λέει “το διάλλειμα τέλος… τα κεφάλια μέσα”, επαληθεύοντας ότι “μετά από το κακό …έρχεται το χειρότερο”.

Εκτός και αν κάποιοι ανυπότακτοι κάνουν πράξη το γνωμικό που λέει “του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει” και δούμε ελικόπτερα γεμάτα με κυβερνητικό προσωπικό και βαλίτσες με βαρύ περιεχόμενο να απογειώνονται προς άγνωστο προορισμό.

ΑΝΤ.Ι.ΔΡΑΣΤΙΚΟΣ