Η πρώτη απόλυση εργαζόμενης λόγω μη εμβολιασμού ή υποβολής σε test έγινε σε ξενοδοχείο της Αργολίδας

224

Η πρώτη απόλυση εργαζόμενης στον Τουριστικό Τομέα λόγω μη εμβολιασμού ή υποβολής σε rapid test έγινε γνωστή μετά από δημοσιοποίηση σχετικής καταγγελίας από εργαζόμενους και μέλη του Σωματείου Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων  Ύπνου Ναυπλίου.

Όπως αναφέρει, μεταξύ πολλών άλλων η σχετική καταγγελία, η απόλυση έγινε την Τετάρτη 4η Αυγούστου 2021 και αφορά εργαζόμενη στο ξενοδοχείο  «Kandia’s Castle».

Η διεύθυνση της ξενοδοχειακής μονάδος, επιβεβαιώνοντας την απόλυση, αναφέρει ότι «Η εργαζόμενη παρότι είχε ενημερωθεί και της είχε γίνει παρατήρηση πάρα πολλές φορές εβδομαδιαίως, να υποβάλλεται αρχικά σε self test και έπειτα σε rapid test για την αποφυγή διάδοσης του Covid 19, ουδεμία ενέργεια έκανε περί αυτού». Τονίζει δε πως «υπάρχουν και άλλες πολλαπλές παραβάσεις για τις οποίες είχε παρατηρηθεί πολλαπλώς».

«Οι παρατηρήσεις είχαν γίνει σύμφωνα με τις αποφάσεις:
* Δ1α/Γ.Π.οικ.32209/24.5.2021 Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία.
* ΦΕΚ:3276. 24/07/2021 Υποχρέωση υποβολής των εργαζομένων σε εστίαση και τουρισμό σε δύο εβδομαδιαία τεστ ανίχνευσης κατά του κορονοϊού.

Στην απολυθείσα κατεβλήθησαν οι νόμιμες αποζημιώσεις όπως ορίζει ο νόμος πλην το δώρο Χριστουγέννων που εν’ ευθέτω χρόνο θα αποδοθεί όπως ορίζει ο νόμος».