Η Πατριωτική Ένωση Αργολίδας κοντά στους πυρόπληκτους

357

Βοήθεια στους Πυρόπληκτους της Γορτυνίας

Σήμερα 14-8-2021, παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου μας, η ομάδα μας ξεκίνησε για την Γορτυνία. Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι προς  τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις δολοφονικές φωτιές που κατέκαψαν χιλιάδες στρέμματα δάσους, κατέστρεψαν  χωριά ολόκληρα και περιουσίες, χωράφια και ζώα.
Χιλιάδες συμπατριώτες μας, αδέρφια μας Έλληνες, έμειναν άστεγοι, χωρίς φαγητό  και νερό, χωρίς δουλειές χωρίς σοδειές, πολλοί κτηνοτρόφοι είδαν τα κοπάδια τους να καταστρέφονται, ενώ όσοι κατάφεραν και  έσωσαν ότι μπόρεσαν ,δεν έχουν πλέον πως να τα ταΐσουν .

Μπροστά σε αυτό το δράμα η καρδιά μας ράγισε για άλλη μια φορά. Η κυβέρνηση και όλος ο συρφετός (ανεξαρτήτως κόμματος) που λέγεται πολιτικός κόσμος σήμερα, αδιαφορεί επιδεικτικά για το μέλλον και την αγωνία όλης της Ελλάδας. Το  μόνο που τους ένοιαζε και νοιάζει είναι η δική τους  βόλεψη, το δικό τους συμφέρον, η δικιά τους μπίζνα και ζωή (και των απογόνων τους). 
Είναι πλέον ξεκάθαρο, πως κανείς Έλληνας δεν έχει να περιμένει τίποτα άλλο από την καταστροφή, τον πόνο και την πίκρα από τους πολιτικούς μας. Προσπαθούν συνεχώς να μας διασπάσουν , όμως  καταφέρνουν το ακριβώς αντίθετο. Δεν υπάρχουν δεξιοί και αριστεροί. Δεν υπάρχουν φίλοι και εχθροί των εμβολίων. Δεν υπάρχουν ψευτό-διλήμματα παρά μόνο όσα προωθούν με τα χρυσοπληρώμενα ΜΜΕ, αυτοί που κλέβουν και πουλάνε τη Πατρίδα εδώ και δεκαετίες.
Η ομάδα μας (η οποία ΔΕΝ έχει καμία σχέση με ΚΟΜΜΑΤΑ),  για άλλη μια φορά, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, με υπέρτερη αγάπη για τους συνέλληνες μας και την πατρίδα μας και με τη βοήθεια  πολλών επιχειρηματιών και συμπολιτών μας, κατάφερε να συγκεντρώσει πράγματα πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και ζωοτροφές , με προσωπικό αγώνα του καθενός μας αλλά και συλλογικά όλα τα μέλη μας μαζί. 

Σήμερα λοιπόν φτάσαμε στο Νεοχώρι Γορτυνίας μετά από συνεννόηση με τους ντόπιους κατοίκους και τους παραδώσαμε τα πράγματα που συγκεντρώσαμε. Στον δρόμο μας  τα συναισθήματα μας ήταν ανάμικτα. Πίκρα και θλίψη για τις στάχτες…..πόνος και οργή για τις χαμένες περιουσίες, συγκίνηση και χαρά για την υποδοχή μας από τους κατοίκους. Αυτά τα συναισθήματα δεν  τα ξεχνάμε…Τα νοιώθουμε χρόνια τώρα….Αυτές οι εικόνες θα μας στοιχειώνουν για πάντα… Ως Έλληνες δεν ξεχνάμε τις προδοσίες και τις συμφορές που έχουμε υποστεί από όλα τα πολιτικά χρώματα ανεξαιρέτως. Ως Έλληνες όμως παραμένουμε πιστοί στην αγάπη μας για την πατρίδα μας και τους Συνέλληνες μας.
Γι’αυτό και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Γι’αυτό και  θα συνεχίσουμε με όποιο τρόπο και με όσες δυνάμεις έχουμε να βοηθάμε να στηρίζουμε και να αγωνιζόμαστε για το καλό αυτής της μικρής μας πολύπαθης και καταπροδομένης πατρίδας. Με μόνο μας χρώμα το γαλανόλευκο της σημαίας μας , με οδηγό την πίστη μας και την αγάπη της μητέρας Παναγιάς μας.

Ευχαριστούμε την Μπράτσος Μεταφορική για την προσφορά του φορτηγού για την μεταφορά των πραγμάτων

Ευχαριστούμε επίσης τους επιχειρηματίες όλους που μας προσέφεραν με αγάπη νερά, τρόφιμα και ζωοτροφές και δεν θέλουν να τους ονοματίσουμε, όλους τους φίλους της ομάδας μας, και όλους τους απλούς πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας . Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την έμπρακτη αγάπη σας προς τους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας.

Με την βοήθεια όλων καταφέραμε και προσφέραμε (χ) παλέτες με νερά, (χ) κούτες με ρούχα, (χχ) κούτες με τρόφιμα, (χ) κούτες με χυμούς, (χ) κούτες με ήδη υγιεινής, (χ) κούτες με χαρτικά, (χχ) σακιά με ξηρά τροφή για αιγοπρόβατα, (χ) σακιά με σκυλοτροφή και γατοτροφή και (χ) σακιά φύραμα για πουλερικά.
Όλα τα πράγματα μεταφέρθηκαν απο την Μπράτσος Μεταφορική και ένα κλιμάκιο της ομάδας μας στο Νεοχώρι Γορτυνίας όπου με τη βοήθεια των κατοίκων μοιράστηκαν στους πληγέντες  του χωριού και των γύρω χωριών. 

Δεν αναφέρονται οι ποσότητες για λόγους ευαισθησίας και σεβασμού στους πυρόπληκτους. Ο εθελοντισμός είναι προσφορά ανεξαρτήτου ποσότητας.

Δεν είμαστε μόνοι μας όταν είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά…Μην το ξεχνάτε ! Ψηλά το κεφάλι!
Ζήτω η Αθάνατη Ελλάς…