Η κατευθυνόμενη δημοσιογραφία της ντροπής και η απάντηση του Στέφανου Τσιτσιπά

227
Στέφανος Τσιτσιπάς. Νέος, αγωνιστής, Ελεύθερος, Πρωταγωνιστής.

Ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Στέφανο Τσιτσιπά αν έχει εμβολιαστεί και ο παγκόσμιος άσσος του τέννις απάντησε «ΟΧΙ». Όταν του ζητήθηκαν διευκρινίσεις πρόθυμα τους είπε αυτό που πιστεύει. «Είναι ένα εμβόλιο που ακόμη θεωρείται, σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς, πως βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και γι’ αυτό θα περιμένω να περάσει ο καιρός. Είμαι νέος και υγιής και όπως λένε οι επιστήμονες και οι στατιστικές όταν και αν νοσήσω θα περάσω την ασθένεια ελαφρά. Επί πλέον, το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό».

Τι ήθελε και μίλησε με ειλικρίνεια και χωρίς φόβο ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας; Έπεσαν να τον φάνε όλα τα ρεμάλια της πληρωμένης τηλεόρασης και της αμειβόμενης επιστήμης.

Ένας νέος άνθρωπος που είχε το σθένος να πάει κόντρα στα ιερά ονόματα και συμφέροντα του επαγγελματικού τέννις, τόλμησε και με δύο φράσεις τους χάλασε όλο το εκβιαστικό αφήγημα που παπαγάλιζαν απαιτώντας και απειλώντας εκατομμύρια Ελλήνων να υποκύψουν σε μια αυθαίρετη απόφαση που προσπαπθούν να την περάσουν όπως οι Ταλιμπάν την μπούργκα.

Η δημοσιογραφία και η (τηλεοπτική) επιστήμη στις πιο βρώμικες στιγμές της. Επί μία εβδομάδα τον χτυπούν αλύπητα, δεν του αναγνωρίζουν το δικαίωμα να έχει διαφορετική άποψη από την δική τους, δεν σέβονται την προσωπικότητα του αθλητή που τιμά το όνομα της Ελλάδος.

Και ποια ήταν η απάντηση του Στέφανου Τσιτσιπά; Συνέχισε να υπερασπίζεται με ευπρέπεια τις απόψεις του και έκανε αυτό που ξέρει να κάνει, πολύ καλύτερα από τα ζόμπι της επικοινωνίας και της επιστήμης.

Χάρισε στην Ελλάδα δύο ακόμη νίκες, κερδίζοντας την πρόκρισή του στους 8 (αρχικά) και στους 4 στη συνέχεια του διεθνούς τουρνουά πρωταθλητών, στο οποίο λαμβάνει μέρος.