Η ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ

119

Γράφει η Θέκλα Μεταξά…ερευνήτρια-αστρολόγος

Στις 22 Αυγούστου έχουμε μια γαλάζια πανσέληνο, στις 29 μοίρες του Υδροχόου. Ο τελευταίος δεκανός του Υδροχόου, έχει κυβερνήτρια την Σελήνη, άρα έχουμε εδώ μια ισχυρή Πανσέληνο (η Σελήνη συνδέεται με τον λαό). Συνήθως μετά από τα Blue Moons ακολουθούν διάφορα ιδιαίτερα γεγονότα, όπως εξεγέρσεις, πυρκαγιές (χορτάσαμε), διάφορα γεωλογικά φαινόμενα, δολοφονίες ή περίεργες αντιδράσεις.

Η 29η μοίρα του Υδροχόου είναι αναιρετική, δηλαδή, η Σελήνη ετοιμάζεται να περάσει σύντομα σε άλλο ζώδιο, και να ασχοληθεί με διάφορα άλλα θέματα, σε σχέση με το νερό αυτή τη φορά, εφ’ όσον θα περάσει στους Ιχθύες, ζώδιο του νερού. Στις 22 Αυγούστου, η Πανσέληνος θα βρίσκεται σε συζυγία με τον Δία, τον πλανήτη της αύξησης και της επέκτασης. Μια τέτοια συζυγία προμηνύει πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις, όχι πάντα ευχάριστες. Το  μόνο που μπορεί να μας ωφελήσει είναι η ψύχραιμη και καλά οργανωμένη αντιμετώπιση.

Την ώρα της Πανσελήνου, ο Ήλιος που φυσικά είναι ακριβώς απέναντι, στην επίσης αναιρετική 29η μοίρα του Λέοντα, θα βρίσκεται στον 9ο οίκο, που αφορά το εξωτερικό, καθώς και οτιδήποτε εισάγεται από άλλες χώρες, έμψυχο….ή άψυχο υλικό. Καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι για πολλές εκπλήξεις, τέτοιες που ίσως ξεπεράσουν ακόμα και τα όρια της φαντασίας.

Λίγες ημέρες μετά την Πανσέληνο, συγκεκριμένα στις 24 Αυγούστου, η Σελήνη θα βρεθεί σε συζυγία με τον Ποσειδώνα, στο υγρό ζώδιο των Ιχθύων. Οι πλανητικές όψεις εκείνης της ημέρας προμηνύουν ένα χάος. Και με έναν Ποσειδώνα σε ζώδιο νερού, καλύτερα να προετοιμαζόμαστε για ακραία φαινόμενα. Βιώνουμε ήδη την καταστροφική ενέργεια της φωτιάς, ακολουθούν οι άνεμοι και το νερό. Και το δράμα συνεχίζεται.

Στις 28 Αυγούστου η Σελήνη θα βρίσκεται σε συζυγία με τον Ουρανό στο ζώδιο του Ταύρου, και ο Ήλιος όλο και περισσότερο θα πλησιάζει τον Άρη. Όχι, δεν έχουμε ακόμη ξεμπερδέψει με τις πυρκαγιές. Η συζυγία της Σελήνης με τον Ουρανό, σηματοδοτεί την εποχή που θα αρχίσουμε να κατανοούμε πραγματικά, σε πόσο δεινή θέση μας έχουν φέρει οι καταστροφές από τις πυρκαγιές.

Στις 30 Αυγούστου, η Σελήνη θα βρίσκεται στους Διδύμους, σε συζυγία με τον Βόρειο Δεσμό της και σε τριγωνική σχέση με την Αφροδίτη. Κοντά στην Αφροδίτη θα βρίσκεται και ο αστεροειδής Vesta, η Εστία, η μεγίστη των θεαινών της Ελληνικής κοσμοθέασης. Η προστάτις κάθε οικίας, κάθε οικογένειας, κάθε ανθρώπου που ζει αρμονικά με τις δυνάμεις της Γαίας και του Σύμπαντος. Πολλοί να αναζητήσουν αυτήν την προστασία της Εστίας, λίγοι θα την λάβουν.

Την στιγμή της Πανσελήνου, κοντά στον Ήλιο θα βρίσκεται το βασιλικό αστέρι Regulus (Βασιλίσκος), για το οποίο έχουμε μιλήσει κι άλλες φορές, και ανήκει στον αστερισμό του Λέοντα, και κοντά στην Πανσέληνο και στον Δία θα βρίσκεται το αστέρι Gienah του ήπιου αστερισμού του Κύκνου.  Ο Λέων έχει υπάρξει ισχυρότατο σύμβολο σε όλη την διάρκεια της μυθολογίας και της ιστορίας μας, σύμβολο ισχύος, βασιλέων, αντοχής, αλλά και μεγαλοσύνης, και γενναιοδωρίας.

Η Πανσέληνος μας μιλάει για ακραίες καταστάσεις, αντιδράσεις, αποφάσεις, γεωλογικά φαινόμενα, καταστροφές, αλλά ενημερώνει εκ νέου για την εμφάνιση μιας ηγετικής φυσιογνωμίας που θα βάλει ένα φρένο στην καταστροφική πορεία της ανθρωπότητας, εάν και εφ’ όσον οι άνθρωποι αποδείξουν ότι είναι άξιοι να δεχτούν την βοήθεια της.