Έγκλημα διαρκείας και εκ προ μελέτης, σε εκρηκτικό συνδυασμό με ανικανότητα και μικροπολιτική

352
Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος

Γράφει ο Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος

-Δημ. Σύμβουλος Πύργου Ηλείας

Ο απόπατος της ανάπτυξης λέγετε Νομός Ηλείας. Το γιατί το έχω γράψει εκατοντάδες φορές. Με αφορμή τις φωτιές που καίνε ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ το νομό μας θα γράψω λίγα λόγια να αιτιολογήσω το τίτλο του άρθρου.

Έχεις το brand name του Παγκόσμιου Τουρισμού και επιμένεις να μην έχεις δαπανήσει χρήματα ώστε ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ να τρέχεις και να μην φτάνεις για να μην καεί η κοιτίδα του Ολυμπισμού και του Ελληνισμού. Τι περιμένεις λοιπόν; Να έρθει ο Απόλλων ή ο Δίας να σου ρίξει κεραυνούς για να λειτουργήσει ο εγκέφαλός σου ή να ζωντανέψει ο Ερμής του Πραξιτέλη και να σου φτιάξει ΜΟΝΙΜΟ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ σχέδιο;

Έχεις συσσωρεύσει δίπλα στον Αλφειό ΠΑΝΩ από 100.000 δέματα σκουπιδιών προκαλώντας το μεγαλύτερο οικολογικό σκάνδαλο που έχει γίνει στην Ελλάδα και αν πιάσει φωτιά, ο Πύργος πρέπει να εκκενωθεί. Είναι ανάλογη “βόμβα” σαν αυτή που έπεσε στη Χιροσίμα! Και όμως εσύ δεν έχεις προτεραιότητα ως Δημοτική Αρχή να έχεις ΤΕΛΕΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Παράλληλα κλείνουν τα μάτια και ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΙΡΕΤΕΣ και ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.

Έχεις ακούσει  -διαβάσει-ενημερωθεί ότι εδώ και χρόνια υπάρχει γραμμή χάραξης ανεμογεννητριών και αγωγού East Med στην Ηλεία. Έχεις επίσης διαβάσει -ακούσει -ενημερωθεί ότι άλλαξε ύποπτα η νομοθεσία για τη χρήση των καμένων γαιών και ότι το κτηματολόγιο επίσης καθυστερεί ύποπτα εδώ και δεκαετίες. Και όμως εσύ δεν έχεις «μυριστεί» ότι θα σε καίνε ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ «κάποιοι».  Προτιμάς τις εφήμερες «καλές σχέσεις» και τις ανταλλαγές ψήφων με τη κεντρική πολιτική σκηνή η οποία επίσης δεν έχει σκοπό ποτέ να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα, μέχρι να βρεθεί φυσικά το «δικό της παιδί» να πάρει μια «χρυσή» εργολαβία.

Τώρα λοιπόν καήκαμε ξανά… με άπνοια. Έλειπε ο Στρατηγός άνεμος και έφταιγε προφανώς ο…. Χατζηπετρής.

Θα καούμε ξανά και ξανά, μετά θα πλημμυρίσουμε (φυσική συνέχεια) ξανά και ξανά και τέλος θα ακούμε κατόπιν εορτής τα κατόπιν ενεργειών σας ξανά και ξανά….

Υ.γ.1 Τις δεκάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις που κάνατε ΚΑΙ στο τομέα ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, πολύ καλά κάνατε και τους βάλατε σε γραφεία (σε μεγάλη πλειοψηφία) γιατί ήταν ΑΝΕΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ σε αυτό το κομμάτι και θα θρηνούσαμε θύματα… Απλά είστε συν-υπεύθυνοι για τις ελλείψεις προσωπικού στο τομέα αυτό (και για την έλλειψη καθισμάτων στα γραφεία… Το ποινικό κομμάτι των συνεχόμενων συμβάσεων είναι μιας άλλης «τυφλής» αρχής συν-υπευθυνότητα).

Υ.γ.2 Για όραμα και προγραμματισμό ούτε λόγος… αυτός εξαντλείται σε μπουφέδες -φωτογραφίες και fb… που να βρεθεί χρόνος για τέτοια…