Τώρα τι έχετε να πείτε κ. Δήμαρχε Ερμιονίδος; Θα ζητήσετε συγνώμη από τον Δημότη που αδικήσατε;

363
Αυτό είναι το υδρόμετρο που δεν βλέπει η ΔΕΥΑΕΡ

Δεν θα χρησιμοποιήσω τον όρο απάτη αν και είναι ο πιο δόκιμος στην υπόθεση υπερχρεώσεων που (κατ’ επανάληψη) κάνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Ερμιονίδος εις βάρος των καταναλωτών –πελατών της. Θα χαρακτηρίσω όμως αυτό που γίνεται ως συνειδητή κλοπή με εμπνευστές ή συνένοχους την διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης.

Η ΔΕΥΑΕΡ που κατ’ επανάληψη έχει καταγγελθεί για οικονομικές ατασθαλίες εις βάρος των καταναλωτών –δημοτών του Δήμου Ερμιονίδος πιάστηκε, για μία ακόμη φορά «με την γίδα στην πλάτη». Και για μια ακόμη φορά, ο Δήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας, καλύπτει τις εξόφθαλμες παρανομίες διακινδυνεύοντας να επωμισθεί πέραν του πολιτικού κόστους και τους ψιθύρους της κοινωνίας ή την διερεύνηση τυχόν ευθυνών του από την Δικαιοσύνη.

Το τελευταίο ιστορικό είναι πλέον ευρύτατα γνωστό. Επί σειρά μηνών, η διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ πιέζει τον καταναλωτή Παύλο Δαγρέ για να της εξοφλήσει ένα ανύπαρκτο χρέος, το οποίο και επιβαρύνει διαρκώς με πρόστιμα ενώ συγχρόνως του αποδίδει ΨΕΥΔΩΣ υπευθυνότητα αδυναμίας ελέγχου του υδρομέτρου του.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος, του οποίου ο ιατρός Παύλος Δαγρές υπήρξε φίλος και υποστηρικτής, έγινε γνώστης –κατ’ επανάληψη- της ανήθικης αυτής στάσης της διοίκησης της ΔΕΥΑΕΡ, υποσχόμενος μάλιστα την επίλυση της εξώφθαλμης αυθαιρεσίας. Παρ’ όλες τις υποσχέσεις του ουδέν έπραξε και έφερε τον τέως πολιτικό του υποστηρικτή στην θέση να προσφύγει ζητώντας την προστασία της Δικαιοσύνης για τον “εκβιασμό”  και την ηθική βλάβη που υφίσταται.

Η ΔΕΥΑΕΡ, με επείγουσα ειδοποίησή της επιμένει στην αδυναμία ελέγχου του υδρομέτρου και στην επιβολή χρέωσης επί ψευδούς κατανάλωσης 100 κυβικών σε κάθε νέα έκδοση λογαριασμών.

Η Δικαιοσύνη, στην οποία προσέφυγε ο ιατρός Παύλος Δαγρές, όπως και το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, είναι βέβαιο πως «θα βρουν την άκρη». Μέχρι τότε όμως, το πολιτικό και ηθικό ερώτημα που αιωρείται και αφορά τον Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο είναι απλό «Γιατί στηρίζει τις προβληματικές και τις παράνομες συμπεριφορές και ενέργειες του ανθρώπου που ο ίδιος πρότεινε και επέβαλε ως διαχειριστή της μεγαλύτερης Δημοτικής Επιχείρησης; Ενός ανθρώπου που συμμετείχε και στην προηγούμενη διοίκηση την οποία ο Γιάννης Γεωργόπουλος (ως αντιπολίτευση) είχε καταγγείλει κατ’ επανάληψη»;

Το akromolio.gr έκανε ρεπορτάζ στην περιοχή. Έλαβε την μαρτυρία αιρετού παράγοντος της περιοχής για την θέση του υδρομέτρου και προχώρησε και σε φωτογραφική αποτύπωση της θέσης αυτής. Τα στοιχεία που προκύπτουν αποδεικνύουν το ψεύδος της διοίκησης της ΔΕΥΑΕΡ και θέτουν και τον Δήμαρχο ενώπιον των πολιτικών και (ενδεχομένως ποινικών) ευθυνών του.

Τι μας δήλωσε ο τ. Πρόεδρος της Κοινότητας Ηλιοκάστρου, Παναγιώτης Δερματάς:

«Σχετικά μέ τό ερώτημά σας γιά τόν ὑδρομετρητή τοῦ Πάυλου Δαγρέ στό Ἡλιόκαστρο, ἒχω νά δηλώσω τα ἑξῆς . 

Διετέλεσα κοινοτάρχης και κοινοτικός σύμβουλος από τό ἒτος 1975 μέχρι τό 1990 συνεχόμενα.. Κατά τήν διάρκεια τῆς θητείας μου μπῆκε ¨η παροχή τῆς Σταματίνας Δαγρέ στήν θέσι Γεώτρηση γιἀ τό πότισμα λίγων ζώων πού εἶχε ἐπειδή τό νερό τῆς γεωτρήσεως εἶναι ἐπιβαρυμένο με στοιχεῖα πού δέν ένδείκνυνται γιά τήν ὑγεία τῶν ζώων . 

Ὁ ὑδρομετρητἠς τοποθετήθηκε ἀπό τότε στήν ἂκρη τοῦ δρόμου πού συνδέει Ἡλιόκαστρο μέ Ἑρμιόνη, σε σημεῖο πού ἢταν ἐμφανές καί προσβάσιμο γιά τούς ὑπαλλήλους τῆς ὑπηρεσίας ὑδρεύεσεως καί ποτέ δέν απομακρύνθηκε ἀπό κεῖ».

(Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε ελήφθησαν παρουσία τρίτων προσώπων την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021).

Όταν μια Δημοτική Επιχείρηση ψεύδεται επισήμως με έγγραφο της διοίκησής της, τότε ο Δήμαρχος απομακρύνει την διοίκηση ή αποδέχεται ο ίδιος την ευθύνη των πεπραγμένων του εκλεκτού του.

Θα προτείναμε στον φίλο Δήμαρχο Ερμιονίδας, να πάρει μαζί του τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ και να πάνε να κάνουν αυτοψία στο σημείο. Να υποχρεώσει τον Πρόεδρο σε δημόσια δήλωση συγνώμης και βεβαίως να προχωρήσει στην αντικατάστασή του καθώς και στην θεραπεία των όσων κατά καιρούς έχουν καταγγελθεί εις βάρος του και εις βάρος της Δημοτικής Επιχείρησης.