Το σύστημα δείχνει τα δόντια του. Ο Βόβολης στο πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου με το ερώτημα διαγραφής

58
Ο καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας θα συνεδριάσει την Τετάρτη προκειμένου να αποφανθεί για την περίπτωση του ιατρού Φαίδωνα Βόβολη ο οποίος παραπέμφθηκε και αντιμετωπίζει ακόμη και το ενδεχόμενο διαγραφής του με την κατηγορία ότι είναι διοργανωτής μεγάλων συγκεντρώσεων εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Να σημειωθεί ότι με βάση το νόμο, οι Ιατρικοί Σύλλογοι μπορούν να επιβάλουν ποινές που μπορεί να ξεκινήσουν από μία απλή επίπληξη και να φθάσουν μέχρι και την οριστική διαγραφή.

Εάν το Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποφασίσει τη διαγραφή του γνωστού καρδιολόγου, η απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί και από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Σε περίπτωση επικύρωσης της ποινής, του επιβάλλεται ανάλογη αναστολή της άσκησης του ιατρικού του επαγγέλματος, οπότε και ο γιατρός δεν θα μπορεί να ασκήσει το λειτούργημά του.

ΟΠρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας είναι ο Γιώργος Πατούλης, ο οποίος με αφορμή την υπόθεση Βόβολη δήλωσε στο ethnos.gr: «Είμαι ιδιαίτερα θυμωμένος και ο ΙΣΑ δε θα ανεχθεί οποιαδήποτε αντιεπιστημονική άποψη από μέλος του, το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στην εθνική προσπάθεια για την ανοσία απέναντι στον ιό. Τα πειθαρχικά όργανα του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας θα βρίσκονται σε εγρήγορση για τέτοιες περιπτώσεις.»