Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ Junior 2021, στην πίστα Motocross της Μεγαλόπολης

69

Το Σαββατοκύριακο, 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου, τα βλέμματα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλον τον κόσμο θα είναι στραμμένα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και ιδιαίτερα στην Αρκαδία και τη Μεγαλόπολη. Στην Μεγαλόπολη όπου διοργανώνεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ Junior 2021, στην υπάρχουσα πίστα μότοκρος.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ Junior 2021συμμετέχουν 129 νεαροί αθλητές προερχόμενοι από 23 χώρες, που έχουν καταταγεί σε 3 ηλικιακές κατηγορίες, από 10 έως 17 χρόνων.

Κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσαν προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Πελοποννήσου, όλοι οι πρωταγωνιστές της διοργάνωσης αποκαλύφθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ότι υπάρχει σε εξέλιξη σχεδιασμός, με την υποστήριξη του Υπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για την ανάπτυξη στην Μεγαλόπολη μιας παγκοσμίου επιπέδου πίστας αγώνων μοτοκρός, αφού πρώτα αποδοθούν από την ΔΕΗ τα αναγκαία 92 στρέμματα για να γίνει το Κέντρο Αγώνων Moto.

Στη συνέντευξη, εκτός από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, που έκανε έκκληση για παρουσία του κόσμου, μίλησαν ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, που τόνισε την ανάγκη στήριξης της Μεγαλόπολης στην δύσκολη μεταλιγνιτική εποχή, η Μαρία Τσεσμελή πρόεδρος της ΑΜΟΤΟΕ (Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος), η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης Σταυρούλα Μανιάτη – Ζώταλη, ο εκπρόσωπος του σωματείου Αρης Πεντέλης Στέλιος Χριστοδούλου, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, που ήταν ο συντονιστής της προσπάθειας, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιάννης Μαντζούνης, ο πρόεδρος της Αρκαδία Α.Ε. Παναγιώτης Μπούρας και ο πρόεδρος της Πελοπόννησος Α.Ε. Σωτήρης Μουρίκης. Το γεγονός χαιρέτισε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, καθώς αυτές τις ημέρες απουσιάζει στο Τόκιο, συνοδεύοντας την Ελληνική αποστολή. Ο Υπουργός Αθλητισμού, πλέκoντας το εγκώμιο του Παναγιώτη Νίκα, κατέθεσε την πίστη του στους μεγάλους διεθνείς αγώνες. Ειδικότερα, αναφερόμενος στον μηχανοκίνητο αθλητισμό παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η ανάπτυξη αυτών των αθλημάτων επιφέρει μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ΜΧ Junior 2021 απαιτήθηκε η συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μεγαλόπολης, της ΑΜΟΤΟΕ και των σωματείων Άρης Πεντέλης και ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης.