Το βρώμικο παράδειγμα της Μυκόνου

434

                                           γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ωραίος υπουργός ο Νίκος Χαρδαλιάς! Ακόμα πιο ωραίοι οι ανεγκέφαλοι δημοσιογράφοι που χάφτουν ανεπεξέργαστες τις πληροφορίες που τους σερβίρει το σύστημα. Όσο για τους καθηγητάδες, τι να πω… ντροπή τους.

Τέθηκε υπό κατηγορία η Μύκονος και πάρθηκαν μέτρα που οδήγησαν σε οικονομική καταστροφή δεκάδες επιχειρήσεις γιατί, όπως είπε ο διορισμένος (από τον Κυρ. Μητσοτάκη) Νίκος Χαρδαλιάς, επιχειρηματολογώντας με στοιχεία που του έδωσε ο ΕΟΔΥ (έχει ως Πρόεδρο τον διορισμένο Παναγιώτη Αρκουμανέα, κουμπάρο του Βασίλη Κικίλια ) στο νησί παρουσιάσθηκε αύξηση των κρουσμάτων κατά 248%, μέσα σε μια εβδομάδα.

Από κοντά και οι “επαγγελματίες τρομοκράτες” που έφτασαν να προπαγανδίζουν ακόμα και την απαγόρευση ταξιδιών από όποιους δεν έχουν εμβολιασθεί δύο (τουλάχιστον) φορές, όπως το πάνε.

Μας αποκρύπτουν συνειδητά ότι, οι κάτοικοι του νησιού σήμερα, δεν είναι 10.000 (εκ των οποίων οι 9.000 εμβολιασμένοι. Είναι 200.000 μαζί με τους επισκέπτες. Επομένως, η αναλογία των μολύνσεων δεν πρέπει να βγαίνει με σύγκριση διαγνώσεων / 10.000 μόνιμους κατοίκους αλλά σε σύγκριση διαγνώσεων /200.000 σημερινούς κατοίκους. Κάτι που αν γινόταν, όπως λέει η λογική και η στατιστική επιστήμη, η αναλογία που προκύπτει θα ήταν μηδενική (όπως μηδενικές είναι και οι νοσηλείες).

Έτσι, όμως, η Μύκονος δεν θα μπορούσε να κλείσει, χρησιμοποιούμενη ως το κακό παράδειγμα προκειμένου να τρομοκρατηθούν οι άλλοι τουριστικοί (και όχι μόνον) προορισμοί.

Αν μάλιστα αφαιρεθούν από τον αριθμό των μολύνσεων και όσοι εντοπίζονται στο αεροδρόμιο του νησιού που όμως προέρχονται από διπλανά νησιά που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο της Μυκόνου, τότε η αναλογία θα ήταν ακόμη μικρότερη.

Αποκλείοντας την πιθανότητα να μην γνωρίζουν αυτά τα στοιχεία οι αρμόδιοι και τα φερέφωνά τους (τους τα έχουν κοινοποιήσει οι επαγγελματίες του νησιού), καταλήγω σε ένα συμπέρασμα που επιβάλει η λογική. Πρόκειται περί ανοήτων ή περί βαλτών που υπηρετούν κάποιους σκοπούς.