Συνάντηση γνωριμίας με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο του Σλοβένου Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Matjaz Longar πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021.

44

Τις δύο χώρες ενώνουν ιδιαίτεροι δεσμοί καθώς στην Σλοβενία βρίσκεται η πόλη της μακρινής καταγωγής του Ιωάννη Καποδίστρια. Υπήρξε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο πλευρών και συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τη νεότερη ιστορία του Ναυπλίου ως πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους, τον τουρισμό, την οικονομία, αλλά και ζητήματα για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον. Επίσης ανταλλάχθηκαν απόψεις για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και την σημαντικότητα του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ακολούθησε επίσκεψη στον Άγιο Σπυρίδωνα προκειμένου ο κ. Matjaz Longar να δει την αναμνηστική πλακέτα που είχε παραδώσει ο Πρόεδρος της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ κατά την επίσκεψή του στο Ναύπλιο το 2018 προς τιμή του Πρώτου Έλληνα Κυβερνήτη.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων ξενάγησε τον Σλοβένο Πρέσβη στο ιστορικό κέντρο και  τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και περπάτησαν στα στενά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου προκειμένου να συζητήσουν εκτενώς ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ναυπλιέων και της Σλοβενίας.