Πανάκεια είναι μόνο η Ελευθερία

124
Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος

Γράφει ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος….

Πανάκεια ονομάζεται το φάρμακο που θεραπεύει όλες τις ασθένειες, καθώς και μεταφορικά η λύση και θεραπεία για όλα τα προβλήματα…

Το νέο πολιτικό αφήγημα του διαίρει και βασίλευε, είναι ο διαχωρισμός των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για τον cov-19. Πρόσφατα αυτό το αφήγημα μεταλλάχθηκε σε: αυτούς που επιθυμούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων, με πρόφαση την δημόσια υγεία και σε αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη και προτάσσουν ως βασικά επιχειρήματα την καταπάτηση ελευθεριών και δικαιωμάτων στο όνομα ενός εμβολίου ή ενός ιού.

Η μετάλλαξη αυτή του αφηγήματος, είναι απείρως πιο επικίνδυνη από την όποια μετάλλαξη του κάθε ιού, κάτι που γνωρίζουν και ανήλικοι μαθητές ότι είναι δεδομένο ότι θα συμβεί. Ο κάθε ιός όταν εκτίθεται σε σώμα ή στο περιβάλλον μεταλλάσσετε γιατί θέλει να επιβιώσει. Αυτό δεν τον καθιστά πιο επικίνδυνο οπωσδήποτε. Απλές γνώσεις βιολογίας σχολικού επιπέδου.

Η μετάλλαξη όμως ενός ανθρώπου σε ανελεύθερο ον-ζώντα οργανισμό, είναι de facto θανατηφόρος ασθένεια. Η παράδοση άνευ όρων συνταγματικών δικαιωμάτων και κεκτημένων ελευθεριών, επειδή το λέει ο εκάστοτε Ελληνόφωνος Πρωθυπουργεύων των Βρυξελλών (με οποιαδήποτε δικαιολογία), συνιστά ανεπίστροφη εξέλιξη. Οδηγεί το νοήμων-ον άνθρωπο σε υποβιβασμό του ενός απλού υπάκουου ¨πράγματος¨. Γίνεται αυτόματα ένας διαχειρήσιμος χρήσιμος-ηλίθιος της εκάστοτε εξουσίας. Γίνεσαι ο δολοφόνος Έθνους-Πατρίδας-Ιστορίας-Ιδανικών. Γίνεσαι ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ των προγόνων σου που γι αυτά πέθαναν και σε έκαναν ελεύθερο άνθρωπο για να τα μεταδώσεις, όχι για να τα παραδώσεις αμαχητί με πρόσχημα τον οποιοδήποτε ιό. Ασθένειες υπήρχαν και θα υπάρχουν εκατομμύρια χρόνια πριν και μετά από εμάς. Η ανθρωπότητα όμως επιβίωσε και θα επιβιώνει γιατί έχει ιδανικά και αξίες-όχι φάρμακα! Θα πεις στον Λεωνίδα ή στον Παύλο Μελά ότι στο όνομα μιας γρίπης δεν αντιστάθηκα στο ξεπούλημα της Πατρίδας;

Γνώρισμα της ελευθερίας είναι η παρρησία (ελεύθερη έκφραση γνώμης), έχει πει ο Δημόκριτος.

Η άρνηση να αποδεχθείς ότι υπάρχει άλλη άποψη, η σιωπηλή ή όχι αποδοχή της καρατόμησης αυτής της άλλης άποψης, από το συντριπτικό σύνολο των μμε και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σε έχει ήδη μετατρέψει σε σκλάβο-δούλο-υποχείριο και απλά δεν το έχεις εμπεδώσει. Το χειρότερο όλων είναι ότι έχεις μια ψευδαίσθηση ελευθερίας και κατοχής της μίας και μόνης αλήθειας. Και ποια εννοείς αλήθεια; Αυτή που σου σερβίρουν 25 ώρες το 24ωρο χρυσό-πληρωμένα παπαγαλάκια και εσύ την αναμασάς νομίζοντας ότι σκέφτεσαι κιόλας. Δε στο κρύβουν άλλωστε ότι υπάρχουν λίστες και χορηγίες ΜΜΕ. Απλά σου λένε μόνο το 1/1000 από το ¨χρυσάφι¨ που πέφτει σε άτομα και οργανισμούς για την μονόπαντη πληροφόρηση.

Επίσης αποδέχεσαι με χαρά δικαιώματα-κινήσεις-ελευθερίες που πριν από αυτή την εποχή της υγειονομικής τρέλας τα είχες δεδομένα. Θεωρείς την δειλία σου να αντιδράσεις-να σκεφτείς ή να αμφιβάλλεις, ως σοφία.

 

Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι, είπε ο Θουκυδίδης.

Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο ο επαναπροσδιορισμός του αξιακού κώδικα ζωής μπορεί να ομαλοποιήσει την κατάσταση. Η υγεία είναι μεγάλο αγαθό και συμφωνώ σε αυτό. Όμως το αφήγημα ότι είναι το υπέρτατο αγαθό είναι καθαρά υλιστική προσέγγιση και ρηχή σκέψη που δεν αρμόζει σε ελεύθερα Έθνη και ανθρώπους.

Μέγιστο αγαθό είναι ΜΟΝΟ η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και γι αυτήν και ΜΟΝΟ γι αυτήν έχουν χυθεί και θα χυθούν, εις τους αιώνες των αιώνων, ποταμοί αίματος. Γι αυτήν και ΜΟΝΟ γι αυτήν μανάδες έκλαψαν από λύπη και υπερηφάνεια για τα παιδιά τους. Γι αυτήν και ΜΟΝΟ γι αυτήν θα συνεχίσουν να γίνονται οι αγώνες, χωρίς εκπτώσεις και διλλήματα.

Δεν ελπίζω τίποτα. Δεν φοβάμαι τίποτα. Είμαι λέφτερος.

Νίκος Καζαντζάκης

Υ.Γ Προφανώς αυτό το κείμενο δεν απευθύνεται σε όσους σκέφτονται να κάνουν το οποιοδήποτε εμβόλιο, για τον οποιοδήποτε ιό με πρόσχημα την αμοιβή 150 ευρώ ή την μετάβαση για ολιγοήμερες διακοπές σε ένα νησί (ή στο εξωτερικό) ή γιατί απλά το λέει το «κόμμα», όλοι αυτοί είναι ¨χαμένη¨ υπόθεση δυστυχώς… Απευθύνεται όμως, σε όλους τους άλλους (εμβολιασμένους ή ανεμβολίαστους).