Ο Νίκας υπέγραψε, ενέταξε και ανήγγειλε έργα αξίας 100.000.000 ευρώ στην Αργολίδα

98

Την ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου του έργου σύνδεσης του Ναυπλίου και του Άργους ε τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Τρίτη 6 Ιουλίου, κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο. Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει στην άρση της οδικής απομόνωσης της Αργολίδας, το οποίο αποτελούσε μόνιμο αίτημα όλων των φορέων.

Την ίδια ημέρα ο Παν. Νίκας υπέγραψε τη σύμβαση υλοποίησης του έργου πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ καθώς και μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού “Πάρνωνας Α.Ε.” με αντικείμενο την ωρίμανση σημαντικών έργων Πολιτισμού, Αντιπλημμυρικής προστασίας, Εγγειοβελτιωτικών, Συγκοινωνιακών, και Αθλητικών.

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι το έργο της αναβάθμισης του κόμβου Λυγουριού εντάσσεται σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με προϋπολογισμό 540.000 ευρώ για την άμεση υλοποίησή του από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αργολίδας.

Αναφερόμενος στη μαρίνα του Ναυπλίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εκτίμησε ότι θα γίνει έναρξη των εργασιών στις αρχές φθινοπώρου, ενώ μέσα στο φετινό καλοκαίρι αναμένεται και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για το νέο διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας, στον ιστορικό χώρο της βιομηχανίας ΡΕΑ.

Ο περιφερειάρχης, δήλωσε ότι οι μελέτες για το σιδηρόδρομο προχωρούν με καλούς ρυθμούς, ενώ επανέλαβε την δέσμευση της περιφερειακής Αρχής να διαθέσει στην ΔΕΔΑ την πίστωση των 20.000.000 ευρώ που η Περιφέρεια εξασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αναπτύξει τον αγωγό του φυσικού αερίου για τη διασύνδεση των μεγάλων αστικών κέντρων Άργους, Ναυπλίου, Σπάρτης και Καλαμάτας με δίκτυο διανομής. Καταλήγοντας, ο Παν. Νίκας δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα συνεργαστεί με τον Δήμο Επιδαύρου για την αναβάθμιση της Έκθεσης Αγροτουρισμού.

Ερωτώμενος σχετικά με το νέο νοσοκομείο της Αργολίδας, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια έχει θέσει το ζήτημα αυτό ως πρώτης προτεραιότητας στο υπουργείο Ανάπτυξης.