Ο Δήμος Κορινθίων αποκτά το πρώτο Ψηφιακό Μουσείο για τα γεγονότα της Εθνεγερσίας του 1821  

96

Στην δημιουργία του πρώτου ψηφιακού μουσείου για την Ελληνική Επανάσταση προχωρά ο Δήμος Κορινθίων μετά την απόφαση ένταξης στον άξονα Παιδεία , Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης η οποία υπεγράφη την Παρασκευή. Το έργο έχει τίτλο «Κόρινθος, η Πρώτη Πρωτεύουσα στο δρόμο για την Ελευθερία» και θα παρουσιάσει διαδραστικά την ιστορία και τα γεγονότα που τοποθετούνται χρονικά στην συγκεκριμένη περίοδο ενώ παράλληλα, με την δημιουργία εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να βιώσει, εν μέρει, τα γεγονότα του 1821.Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει τρία (3) υποέργα: (α) Παραγωγή περιεχομένου- Τεκμηρίωση, (β) Χαρτογραφική εφαρμογή- Αναπαραστάσεις και (γ) Δημοσιότητα και ο προϋπολογισμός του είναι 238.080,00 ευρώ.

«Δημιουργούμε το πρώτο ψηφιακό μουσείο στο δήμο Κορινθίων προκειμένου να αναδείξουμε τα ιστορικά γεγονότα της επανάστασης και τον σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισε ο τόπος μας σε αυτά. Η Αρχαία Κόρινθος ήταν η Πρώτη πρωτεύουσα της Νεότερης Ελλάδας, γνωρίζετε καλά πως από την πρώτη στιγμή , ως δημοτική αρχή αναδεικνύουμε το ιστορικό αυτό γεγονός, το ψηφιακό μουσείο έρχεται να ενισχύσει την προσπάθεια μας αυτή. Η έγκριση του έργου ήταν αποτέλεσμα της άρτιας προετοιμασίας που έγινε από την ομάδα εργασίας, τον Γενικό Γραμματέα κ.Νεκτάριο Σπηλιόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Ευάγγελο Παπαιωάννου και τις υπηρεσίες του δήμου .»

Η ΑΤ14 ήταν η πρώτη πρόταση που εγκρίθηκε για το δήμο Κορινθίων σε σύνολο 10 που έχουν κατατεθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με προυπολογισμό 28,3 εκ ευρώ.