Ο Αλεξίσφαιρος σχολιάζει πρόσωπα και προβλήματα της Αργολίδας χωρίς φόβο και υστεροβουλία

164

Η προσφορά του Καμπόσου στους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η δημιουργία Βιβλιοθήκης Μελετών έργων έτοιμων προς χρηματοδότηση ήταν μια καινοτόμος πρωτοβουλία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών και Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Δημήτρη Καμπόσου. Χάρις στην συγκέντρωση όλων των μελετών που οι δήμοι της Πελοποννήσου έχουν συντάξει κατά καιρούς, δόθηκε η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησής τους με απλή επικαιροποίηση του χώρου των μεγεθών και των τιμολογίων από κάθε ενδιαφερόμενο δήμο. Έτσι μειώθηκε σημαντικά το κόστος των μικρών έργων και διευρύνθηκε η δυνατότητα κατασκευής μικρών έργων.

Η επόμενη συνεισφορά Καμπόσου προς τους συναδέλφους του δημάρχους, όπως μαθαίνω, θα είναι η δυνατότητα χρηματοδότησης έργων απ’ ευθείας από την ΠΕΔ Πελοποννήσου, χωρίς την διαμεσολάβηση Υπουργείων ή Περιφέρειας. Τα σχετικά κονδύλια θα διατεθούν από την κυβέρνηση και η νομοθέτηση των διαδικασιών έχει προχωρήσει.

Πώς λοιπόν να μην τον εκλέγουν, χωρίς αντίπαλο, όλοι οι συνάδελφοί του;

Τώρα είναι η ευκαιρία για το Νοσοκομείο

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, στην εφημερίδα Καθημερινή, ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, προανήγγειλε συγχωνεύσεις σε περιφερειακά νοσοκομεία που βρίσκονται σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Ήταν σαν να φωτογράφιζε τα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου (απόσταση 15 klm) ή τα νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρέσταινας (απόσταση 15 klm από το νοσοκομείο του Πύργου).

Αντί για αφορμή γκρίνιας, ας δούμε την εξαγγελία Μητσοτάκη ως ευκαιρία. Οικόπεδο υπάρχει στη Δαλαμανάρα, και αντιρρήσεις δεν ακούγονται από πουθενά. Αντιθέτως, Άργος Ναύπλιο και Περιφέρεια συνηγορούν στην κατασκευή μιας σύγχρονης νοσοκομειακής μονάδος. Τι λείπει; Συσπείρωση και αγώνας των πολιτικών Αυτοδιοικητικών και Κοινωνικών Δυνάμεων, πριν τα χρήματα διατεθούν αλλού.

Αν μάλιστα οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις αξιοποιηθούν ως Σύγχρονα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου ή ως Θεραπευτήρια χρονίως πασχόντων, τότε θα βρεθούμε (με ορίζοντα 5ετίας) με ποιοτική νοσοκομειακή περίθαλψη και θα απαλλαγούμε από την ταλαιπωρία μεταφοράς ασθενών σε νοσοκομεία της Αττικής, για ψύλλου πήδημα.

Δεν πάει καλά ο Γεωργόπουλος

Χάνει πολιτικούς φίλους και συμμάχους ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος. Ιχνηλατώντας για να φτάσω στην πηγή του κακού, σχεδόν όλοι μου δείχνουν την “εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα ΔΕΥΑΕΡ”.

Με δεδομένο ότι και οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευση, όπως και σύσσωμος ο Τοπικός Τύπος, έχουν αναφερθεί κατ’ επανάληψη στην προβληματική λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης αλλά και στην “Καισαρική” συμπεριφορά του Διορισμένου Προέδρου της, δεν υπάρχει η δικαιολογία «Δεν γνώριζα τι γίνεται».

Η εμπλοκή των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αλλά και της Εισαγγελίας Ναυπλίου, ίσως ξεκαθαρίσουν τις καταστάσεις αφήνοντας όμως τον Δήμαρχο Ερμιονίδας με τσαλακωμένη την εικόνα του.

Ο Τατούλης γίνεται αιμοδότης της Νέας Δημοκρατίας

Η επαναφορά του Βασίλη Σιδέρη στη Νέα Δημοκρατία και η ένταξή του στο ψηφοδέλτιο των προσεχών βουλευτικών εκλογών, είναι μια μεγάλη στήριξη προς το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη.

Το ίδιο και η ένταξη του Περιφερειακού Συμβούλου Τάσου Γανώση στο ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Νίκα, στις περιφερειακές εκλογές του 2023.

Η μοίρα (και οι πολιτικές ανακατατάξεις) έφεραν τον Πέτρο Τατούλη να γίνεται αιμοδότης (ψήφων) στην παράταξη του Κυρ. Μητσοτάκη. Αν μάλιστα οι σχετικοί ψίθυροι επαληθευτούν, τότε ο Πετράν θα ανακηρυχτεί ως «Μέγας ευεργέτης» του κόμματος και της οικογένειας στους οποίους χρωστά την πολιτική του καριέρα.

(Αναδημοσίευση από την Πελοποννησιακή εβδομαδιαία εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ της 9ης Ιουλίου 2021)