Νικολακόπουλος: Από την ιερή πόλη της Ολυμπίας στο Τόκιο και σε όλο τον πλανήτη

120

Στις δύσκολες συνθήκες της Πανδημίας  Η Ελληνική Σημαία κυματίζει και πάλι πρώτη και η Φλόγα μας κρατά αναμμένη την ελπίδα   για τη συναδέλφωση και την ειρήνη των λαών

Μήνυμα Ειρήνης και Αλληλεγγύης  από την γενέτειρα περιοχή των Ολυμπιακών Αγώνων την ιερή γη της Ολυμπίας και την Αρχαία Ήλιδα έστειλε χθες με την ευκαιρία της τελετής έναρξης της Ολυμπιάδας του Τόκιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ολυμπισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος. Χαρακτηριστικά επεσήμανε τα εξής :

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ !

«Η Πανδημία που συγκλονίζει όλη την ανθρωπότητα δεν θα μπορούσε παρά αυτές τις δύσκολες συνθήκες που εξακολουθούμε να βιώνουμε να σταματήσει την Μεγαλύτερη Γιορτή του Αθλητισμού και της Συναδέλφωσης μέσω αυτού των κρατών του κόσμου.

Έτσι το ηχηρό μήνυμα της Εκεχειρίας της Ευγενούς Άμιλλας και της Αλληλεγγύης που είχε την αφετηρία του στους δαφνοστεφανομένους με το σύμβολο της ελιάς των αρχαίων χρόνων Ολυμπιονίκες μας θα φθάσει και πάλι παντού από την μία έως την άλλη άκρη της γης !

Η Φλόγα της Ολυμπίας  που δίνει τος φως της ως «σκέπη αγάπης και ομόνοιας» για όλους μακριά από εχθροπραξίες μίση και πολέμους, θα υπενθυμίζει κάθε δευτερόλεπτο των αγώνων στην Ιαπωνική πρωτεύουσα ότι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να χαίρονται τη ζωή τους, να είναι ασφαλείς και υγιείς και να αντιμετωπίζουν με θάρρος και πίστη στις δυνατότητές τους τις δύσκολες περιστάσεις όπως αυτές που έχει δημιουργήσει παγκοσμίως ο αόρατος εχθρός κορωνοϊός…

Χωρίς αμφιβολία οι συγκεκριμένοι Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιούνται σε πολύ διαφορετικές συνθήκες και απαιτούν την ανάλογη προσοχή και την τήρηση όλων όσων προβλέπει και για αυτούς το πρωτόκολλο διοργάνωσής του. Όμως τούτο δεν αλλάζει την μηνυματική τους φυσιογνωμία  και την αυθεντικότητά τους που έχουμε ύψιστο καθήκον να την κρατάμε κάθε φορά αναλλοίωτη.

Η Ελληνική αποστολή που πρώτη μπήκε και σήμερα στο Στάδιο των Αγώνων  «φωταγώγησε» την τελετή της έναρξης  καταδεικνύοντας και πάλι την μεγάλη «κληρονομιά» που άφησε στην ανθρωπότητα η Αρχαία Ελλάδα, η Ολυμπία, η Ήλιδα και η Ηλεία !!

Θα παρακολουθούμε τις προσπάθειες των αθλητών μας και θα χειροκροτούμε όχι μόνο τις διακρίσεις αλλά και την ίδια την συμμετοχή τους που είναι και μια πρώτη νίκη της προσπάθειάς τους με πολλές στερήσεις  και τεράστια αποθέματα επιμονής και υπομονής για να το πετύχουν.

Εγώ προσωπικά και η Περιφερειακή Αρχή της Δυτικής Ελλάδας ευχόμαστε κάθε επιτυχία!”