Να στηρίξουμε τον αγώνα για ένα αξιοπρεπές Νομαρχιακό Νοσοκομείο στην Αργολίδα 

58
Η πρόταση έχει προωθηθεί, από την Περιφέρεια, αρμοδίως. Η κυβέρνηση όμως "τα μασάει".

Ζήσαμε (παλαιότερα) το αίσχος της περιφοράς των Νεφροπαθών από την Αργολίδα σε όμορους νομούς γιατί δεν υπήρχε μονάδα αιμοκάθαρσης στο Άργος ή στο Ναύπλιο. Να είναι καλά ο τότε Νομάρχης Βασίλης Σωτηρόπουλος που έλυσε το πρόβλημα με 15.000 ευρώ όλα και όλα.

Ζήσαμε (και ζούμε) την ντροπή να μην έχουμε μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τους πάσχοντες από επιπλοκές που προκαλεί ο ιός SARS-COV-2 και στέλνουμε τους ανθρώπους μας να πεθαίνουν στην εντατική του Πύργου.

Έχουμε για πρώτη φορά ένα Περιφερειάρχη που τάχθηκε ολόψυχα υπέρ της κατασκευής και λειτουργίας ενός αξιοπρεπούς Νομαρχιακού Νοσοκομείου και αντί να τον πλαισιώσουμε με θέρμη και αγωνιστικότητα απαιτώντας να μας δοθεί από την κυβέρνηση αυτό που μας ανήκει “παριστάνουμε τους αγωνιστές του καναπέ”.

Μόνος του ο Παναγιώτης Νίκας συγκρούεται με τις κυβερνητικές παλινωδίες για το θέμα του νοσοκομείου, χωρίς να κάνει βήμα πίσω και ας είναι Νεοδημοκράτης. Οι βουλευτές, περιορίζονται να κηρύσσουν χαρτοπόλεμο! Οι Δήμαρχοι, περί άλλων τυρβάζουν! Οι Γιατροί, σιγά μην ασχοληθούν με το θέμα.

Οι συγκυρίες, όμως, είναι ευνοϊκές. Αν τώρα δεν οργανώσουμε την πίεση, πότε θα το κάνουμε; Όταν υποβαθμίσουν το Ναύπλιο χωρίς να αναβαθμίσουν το Άργος; Και το παράδειγμα της Ερμιονίδας που έστελναν γερόντια και ανάπηρους για εμβολιασμό στις Σπέτσες δεν μας λέει τίποτα;