Κωστούρος: «Η απόδοση τιμής σε άξιους συμπολίτες μας αποτελεί άξονα πολικής της Δημοτικής Αρχής»

«Η πρόταση που κατατέθηκε από Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου, είναι κατ’ αρχήν καλοδεχούμενη. Πλην όμως παραβιάζει ανοιχτές θύρες καθώς, όπως είναι γνωστό η απόδοση τιμής σε συμπολίτες μας -και όχι μόνον- αποτελεί άξονα πολιτικής της Δημοτικής μας Αρχής» γράφει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Στην ανάρτηση, που έγινε με αφορμή πρόταση Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου για ονοματοδοσίες οδών και πλατειών, τονίζει ότι αυτές «οι προτάσεις δεν πρέπει να γίνονται στο πόδι».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ

«Η πρόταση που κατατέθηκε από Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου, είναι κατ’ αρχήν καλοδεχούμενη. Πλην όμως παραβιάζει ανοιχτές θύρες καθώς, όπως είναι γνωστό η απόδοση τιμής σε συμπολίτες μας -και όχι μόνον- αποτελεί άξονα πολιτικής της Δημοτικής μας Αρχής. Επιπλέον, είναι φανερό ότι έχει συνταχθεί στο πόδι με κύριο στόχο την απόκτηση μιας κάποιας δημοσιότητας.

Ήδη, με αποφάσεις της δικής μας Δημοτικής Αρχής, έχει πραγματοποιηθεί ονοματοδοσία σημαντικών κτηρίων και εγκαταστάσεων της πόλης μας με το όνομα σημαντικών Δημοτών που συνέδεσαν το όνομά τους με την κοινωνία μας. Αναφέρω χαρακτηριστικά την ονοματοδοσία του “Τριανόν” με το όνομα του ιστορικού μαέστρου Βασίλη Χαραμή και του “Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου” της πόλης με το όνομα του προπονητή Κώστα Γκούβερη. Θυμίζω ακόμη ότι έχουμε τιμήσει με ειδικές εκδηλώσεις πολλούς συμπολίτες μας καθώς και φίλους του Δήμου Ναυπλιέων, για την συνολική συνεισφορά τους ή για υπηρεσίες προς την πόλη και την ιστορία της.

Να πληροφορήσω με την ευκαιρία τους Δημότες, ό,τι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες δύσκολα αποδέχονται την απόδοση νέων ονομασιών. Για παράδειγμα, έχουν απορρίψει δύο φορές την πρόταση του δήμου για απόδοση του ονόματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ως εκ τούτου, κάθε πρόταση ονοματοδοσίας είναι καλοδεχούμενη αρκεί να μην είναι γραμμένη πρόχειρα και να μη συγκρούεται με την υπάρχουσα νομοθεσία.

Για τον σκοπό αυτό προτιθέμεθα να συστήσουμε Ειδική Επιτροπή Προσωπικοτήτων που θα εξετάσουν και θα διαμορφώσουν ολοκληρωμένη πρόταση η οποία και θα τεθεί υπό την έγκριση των αιρετών του δήμου και των υπηρεσιών του κράτους.

Κλείνοντας, να θυμίσω ότι μόλις προ ολίγων ημερών αποφασίσαμε και προωθούμε την ονοματοδοσία οδού στο Ναύπλιον με τα ονόματα των εθνομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, προκειμένου οι πράξεις τους και η θυσία τους να μείνουν χαραγμένες στην ιστορία, «ες αεί».

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ζητά Γραμματέα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας (ΙΣΑ) επιθυμεί να προσλάβει υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη, σε έμμισθη θέση,…

% μέρες πρίν

Αύριο στο Τολό το μεγάλο ντέρμπι του Πανναυπλιακού για την άνοδο στην Γ Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πανναυπλιακός φιλοξενεί αύριο Κυριακή 12 Μαΐου στις 17:00 την ομάδα του Κερατσινίου στα πλαίσια…

% μέρες πρίν

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Οι τιμές κατέρρευσαν, οι Παραγωγοί αγωνιούν

Η ΔΕΣΑ (Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας) διοργανώνει σύσκεψη με προσκεκλημένους τους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας την Τρίτη 14 Μαΐου…

% μέρες πρίν

Αυτή την Κυριακή ο ”Επιδαύριος Δρόμος 2024”

Διεξάγεται την Κυριακή 12 Μαίου, ο ”Επιδαύριος Δρόμος 2024” στο δήμο της Επιδαύρου. Μέσα από…

% μέρες πρίν

Έτσι ο Ηγέτης Φίλιππος διαμόρφωσε τον Ισόθεο Αλέξανδρο

Με τίτλο «Οφείλουμε τα πάντα στον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ», ο φίλος -Πρέσβυς ε.τ.- Νίκος Κανέλλος, ανάρτησε…

% μέρες πρίν

Ένα ακόμα χρυσό στη συλλογή του Τάσου

Ο Ναυπλιώτης πρωταθλητής Ευρώπης Τάσος Κολιγκιώνης, μας έκανε και πάλι περήφανους καθώς κέρδισε το Χρυσό…

% μέρες πρίν