Είκοσι δύο δημοσιογράφοι, εικονολήπτες και διαχειριστές ειδησεογραφικών σελίδων, (από τους 24 συνολικά παρόντες οι οποίοι κάλυψαν την εκδήλωση παρουσίασης των μεγάλων έργων της Π.Ε. Αργολίδας που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και συμβασιοποιούνται), ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και προσήλθαν σε γεύμα γνωριμίας με τον ίδιο, τους  αντιπεριφερειάρχες Γιάννη Μαλτέζο, Γιάννη Μαντζούνη, Τάκη Σχοινοχωρίτη και τους επικεφαλής της Ανεξάρτητης Διαχειριστικής Αρχής και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνων.

Το συνολικό κόστος του γεύματος αυτού ήταν 559,50 ευρώ (στο ποσόν συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ του σχετικού τιμολογίου). Δαπάνη την οποία, όπως ήταν φυσικό, επιβαρύνθηκε η Π.Ε. Αργολίδας η οποία και είχε διοργανώσει την εκδήλωση παρουσίασης των μεγάλων έργων υποδομών της Αργολίδας (Άρση οδικής απομόνωσης Άργους και Ναυπλίου από την εθνική οδό Κορίνθου Καλαμάτας, Αντιπυρική προστασία αρχαιολογικού χώρου Μυκηνών, μαρίνα Ναυπλίου, Μνημόνιο συνεργασίας με Πάρνων ΑΕ, Διοικητήριο Αργολίδας κ.α.).

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που ενόχλησε τον Πέτρο Τατούλη και τον οδήγησε να εξαπολύσει εκστρατεία δυσφήμησης εναντίον του συνόλου των δημοσιογράφων της Αργολίδας (παρίσταντο σχεδόν όλοι) ισχυριζόμενος εμμέσως πλην σαφώς ότι όσοι συμμετείχαν, εξαγοράσθηκαν (ουσιαστικά) από τον Περιφερειάρχη έναντι αντιτίμου ενός γεύματος που περιελάμβανε 2 βραστά κολοκυθάκια, 4 μύδια, 3 μικρές κουτσομούρες και μιας κουταλιάς πατατοσαλάτας, που συνοδεύοντο από μια φέτα ψωμί και δύο ποτηράκια κρασί.

Προφανώς κάτι άλλο, και όχι το γεύμα, ήταν αυτό που ενόχλησε τον εκδιωχθέντα, με την ψήφο του λαού της Πελοποννήσου, τέως Περιφερειάρχη. Ίσως το γεγονός ότι ο Νίκας κατάφερε να ξεμπλοκάρει έργα πολλών εκατομμυρίων που ο Πετράν και οι συν αυτώ δεν είχαν καταφέρει λόγω έλλειψης ικανοτήτων ή επίδειξης του αναγκαίου ενδιαφέροντος. Ίσως το γεγονός ότι ο Νίκας ξεκίνησε να παρουσιάζει το έργο που επιτελεί και ο κόσμος τον συγκρίνει με τις μπαρούφες και τις κούφιες εξαγγελίες που έλεγε και έκανε ο Τατούλης στο παρελθόν. Ίσως το έκανε με σκοπό να εκφοβίσει τους δημοσιογράφους ώστε να μην γράψουν τίποτα για την ισόρροπη προσπάθεια που γίνεται με την προώθηση σημαντικών και χρήσιμων έργων στις 5 Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου. Ίσως, τέλος, για να δείξει την δυσαρέσκειά του που δεν του έβγαλαν και αυτού μερίδα, όπως γινόταν τον καιρό που ήταν Περιφερειάρχης.

Όπως και αν έχουν τα πράγματα, ο Πέτρος Τατούλης και οι συνεργάτες του, που πλήρωναν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε αθηναϊκά μέσα για προβολή και μοίραζαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να ταΐζουν λιτοδίαιτους Κινέζους, καλό είναι να μην στρέφεται κατά των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ της Αργολίδας συλλήβδην. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιοι (από αυτούς που έτρωγαν καλά επί εποχής του με υπαρκτά τιμολόγια και άλλου είδους παροχές), να εξοργισθούν, να θυμηθούν και να γράψουν “όσα δεν έγραψαν στον καιρό της παντοδυναμίας του”.

Α.ΛΗΘΙΝΟΣ

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Υγεία στην Ηλεία. Από εγκαίνια πάμε καλά….

γράφει ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος Έγινε λέει ανακαίνιση της Παιδιατρικής μονάδας στο Νοσοκομείο Κρεστένων. Και επειδή…

% μέρες πρίν

Για μια Ευρώπη των εθνών

 Γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ευρύτερα γνωστή στο κοινό ως «Κομισιόν») αποτελείται από…

% μέρες πρίν

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν