
Γράφει ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος….
Πανάκεια ονομάζεται το φάρμακο που θεραπεύει όλες τις ασθένειες, καθώς και μεταφορικά η λύση και θεραπεία για όλα τα προβλήματα…
Το νέο πολιτικό αφήγημα του διαίρει και βασίλευε, είναι ο διαχωρισμός των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για τον cov-19. Πρόσφατα αυτό το αφήγημα μεταλλάχθηκε σε: αυτούς που επιθυμούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων, με πρόφαση την δημόσια υγεία και σε αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη και προτάσσουν ως βασικά επιχειρήματα την καταπάτηση ελευθεριών και δικαιωμάτων στο όνομα ενός εμβολίου ή ενός ιού.
Η μετάλλαξη αυτή του αφηγήματος, είναι απείρως πιο επικίνδυνη από την όποια μετάλλαξη του κάθε ιού, κάτι που γνωρίζουν και ανήλικοι μαθητές ότι είναι δεδομένο ότι θα συμβεί. Ο κάθε ιός όταν εκτίθεται σε σώμα ή στο περιβάλλον μεταλλάσσετε γιατί θέλει να επιβιώσει. Αυτό δεν τον καθιστά πιο επικίνδυνο οπωσδήποτε. Απλές γνώσεις βιολογίας σχολικού επιπέδου.
Η μετάλλαξη όμως ενός ανθρώπου σε ανελεύθερο ον-ζώντα οργανισμό, είναι de facto θανατηφόρος ασθένεια. Η παράδοση άνευ όρων συνταγματικών δικαιωμάτων και κεκτημένων ελευθεριών, επειδή το λέει ο εκάστοτε Ελληνόφωνος Πρωθυπουργεύων των Βρυξελλών (με οποιαδήποτε δικαιολογία), συνιστά ανεπίστροφη εξέλιξη. Οδηγεί το νοήμων-ον άνθρωπο σε υποβιβασμό του ενός απλού υπάκουου ¨πράγματος¨. Γίνεται αυτόματα ένας διαχειρήσιμος χρήσιμος-ηλίθιος της εκάστοτε εξουσίας. Γίνεσαι ο δολοφόνος Έθνους-Πατρίδας-Ιστορίας-Ιδανικών. Γίνεσαι ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ των προγόνων σου που γι αυτά πέθαναν και σε έκαναν ελεύθερο άνθρωπο για να τα μεταδώσεις, όχι για να τα παραδώσεις αμαχητί με πρόσχημα τον οποιοδήποτε ιό. Ασθένειες υπήρχαν και θα υπάρχουν εκατομμύρια χρόνια πριν και μετά από εμάς. Η ανθρωπότητα όμως επιβίωσε και θα επιβιώνει γιατί έχει ιδανικά και αξίες-όχι φάρμακα! Θα πεις στον Λεωνίδα ή στον Παύλο Μελά ότι στο όνομα μιας γρίπης δεν αντιστάθηκα στο ξεπούλημα της Πατρίδας;
Γνώρισμα της ελευθερίας είναι η παρρησία (ελεύθερη έκφραση γνώμης), έχει πει ο Δημόκριτος.
Επίσης αποδέχεσαι με χαρά δικαιώματα-κινήσεις-ελευθερίες που πριν από αυτή την εποχή της υγειονομικής τρέλας τα είχες δεδομένα. Θεωρείς την δειλία σου να αντιδράσεις-να σκεφτείς ή να αμφιβάλλεις, ως σοφία.
|