Κλείνουν οι Παιδικοί Σταθμοί;

55

Κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί εάν δεν δοθεί νέα παράταση για πιστοποιητικά πυρασφαλείας. Ένα θέμα που ταλανίζει πολλούς γονείς και παιδιά, επανέρχεται ξανά στη δημοσιότητα με έγγραφο του Συλλόγου εργαζομένων Δήμου Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως.

Καλές οι φιέστες και οι γιορτές, αλλά τα πραγματικά προβλήματα διαιωνίζονται και κρύβονται πίσω από “άρτον και θεάματα”. Το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει αναδειχθεί πολλάκις από το σύλλογο , αλλά και από τη Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στο ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ με τον Χάρη Μιχαλακόπουλο και οι δικαιολογίες έχουν στερέψει. Εάν το χρόνο που χαλούν οι υπηρεσιακοί και αιρετοί παράγοντες για να δικαιολογηθούν συνεχώς, τον χαλούσαν για να δώσουν λύση τόσα χρόνια, τώρα το πρόβλημα απλά δεν θα υπήρχε. Το κακό είναι ότι στη μέση είναι πάντα οι γονείς και τα παιδιά που δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει και ευελπιστούν πάλι σε νέα(!) παράταση από τα αρμόδια Υπουργεία.  Φυσικά το πρόβλημα θα παραμείνει και οι παιδικοί σταθμοί, παιδιά και εργαζόμενοι θα είναι έρμαια της τύχης, μην συμβεί κάτι. Γιατί τότε θα είναι πολύ αργά για δάκρυα.

Ακολουθεί το έγγραφο:

Πύργος12/07/2021

                                    Αρ. πρωτ: 279

  ΠΡΟΣ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΡΓΟΥ

 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:

-κ. ΤΖΑΒΑΡΑ ΚΩΝ/ΝΟ

-κ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

-κ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΑΝΔΡΕΑ

-κ. ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ

-κ. ΚΑΤΡΙΝΗ ΜΙΧΑΛΗ

ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ.

κ. ΔΗΜΑΡΧΕ – κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Με την Εγκύκλιο 42626/08-07-2021 ορίστηκε καταληκτική ημερομηνία 31-08-2021 προσκόμισης πιστοποιητικού πυρασφάλειας της παρ.1 του άρθρου 6 του ΠΔ 99/2017 για τους Παιδικούς Σταθμούς της Πόλης μας.

Πέραν αυτής της ημερομηνίας η λειτουργία των Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Λόγω των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζει όλη η χώρα με την πανδημία και παρά τις όποιες ενέργειες έχουν γίνει από τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες είναι αδύνατον να προλάβουμε τις ημερομηνίες.

Παρακαλούμε την άμεση παρέμβαση σας στον Υπουργό Εσωτερικών, να δοθεί νέα παράταση, διαφορετικά απειλούνται με λουκέτο οι Παιδικοί Σταθμοί, δεν θα παρέχεται προσχολική αγωγή στα μικρά παιδιά του Δήμου μας, δεν θα διευκολύνονται οι άνεργοι γονείς και κινδυνεύουν με απόλυση οι δώδεκα (12) εργαζόμενοι του προγράμματος ΕΣΠΑ.    

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ-Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΓΑΖΟΥ ΕΛΕΝΗ