Η Υγεία είναι ανίατα άρρωστη. Η Αρχαία Ολυμπία των εκατομμύρια επισκεπτών, δεν έχει ούτε ασθενοφόρο

125

Η Αρχαία Ολυμπία είναι ένας Δήμος πασίγνωστος. Αποτελεί  πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο, η Αρχαία Ολυμπία, η οποία βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη θέση επισκεψιμότητας, αμέσως μετά την Ακρόπολη, αποτελεί παγκόσμιο χώρο για τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και την Ειρήνη. Ο μοναδικός Αρχαιολογικός της χώρος τον οποίο η Unesco έχει ανακηρύξει σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, το θεματικό Αρχαιολογικό Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων, το Μουσείο Ιστορίας των ανασκαφών και το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, την καθιστούν τόπο μεγάλης επισκεψιμότητας διεθνούς ενδιαφέροντος.

Υπάρχει φυσικά και ο μόνιμος πληθυσμός του Δήμου των 20.000 περίπου κατοίκων.

Το αφήγημα της Κυβέρνησης Κυρ.Μητσοτάκη, διαμέσου του ίδιου και των αρμοδίων Υπουργών Κικίλια και Θεοχάρη, είναι ότι το σύστημα Υγείας λειτουργεί και ότι  έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υποδεχθούμε τον τουρισμό.

Όταν όμως διαβάζουμε ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, απαιτεί να υπάρχει τουλάχιστον ένα (1) ασθενοφόρο μόνιμα στην Ολυμπία, τότε το αφήγημα της Κυβέρνησης καταρρέει αυτόματα.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ εδώ . Ελπίζουμε να μην μας πάρουν χαμπάρι στο εξωτερικό.