ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Η Εθελοντική Ομάδα επισημαίνει. Η αντιπολίτευση επικρίνει. Η Δημοτική αρχή “βγαίνει από πάνω”

53
Τα ταβάνια πέφτουν

Το θέμα αναδείχθηκε μετά από ανακοίνωση της αντιπολίτευσης με την οποία κατηγορείται η Δημοτική Αρχή ότι προωθεί εργασίες “για το φαίνεσθε” και παραβλέπει τα αναγκαία έργα διάσωσης του κτιρίου Συγγρού στα Δίδυμα. Ως παράδειγμα (εξόφθαλμο), από την αντιπολίτευση χρησιμοποιείται η εσωτερική κατάσταση του κτηρίου όπου φιλοξενείται η Εθελοντική Ομάδα του Λαογραφικού Μουσείου (κατακρήμνιση ταβανιού, σάπισμα πατωμάτων, πέσιμο σοβάδων κ.α.) και αποκαλύπτει επιστολή της Εθελοντικής Ομάδος που (από τον Ιούνιο του 2020) επισημαίνει την κατάσταση και ζητά να ληφθούν μέτρα και να γίνουν εργασίες διάσωσης του ιστορικού κτηρίου.

Η δημοτική αρχή Γεωργόπουλου, με παρέμβαση του αντιδημάρχου Αριστείδη Μπίμπα, απορρίπτει τις καταγγελίες και κατηγορεί την αντιπολίτευση για κινδυνολογία, παραπληροφόρηση και προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

«Και οι τρεις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης καταψηφίσαμε στο χθεσινό  ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας την σχεδιαζόμενη ανάπλαση στην Κοινότητα Διδύμων που πρόκειται να  γίνει στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου Συγγρού.

Η δημοτική αρχή με την ενέργεια αυτή δείχνει  πως δεν ενδιαφέρεται  για την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου, αλλά μόνο για την ωραιοποίηση της εικόνας  και   προκαλεί τις δικαιολογημένες αντιδράσεις της Εθελοντικής Ομάδας του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων και γενικά των κατοίκων του χωριού, αφού το κτίριο που αποτελεί το σημείο αναφοράς στην Κοινότητά  είναι  “υπό κατάρρευση”  με πολλά προβλήματα  στατικότητας  και ηλεκτρομηχανολογικών  εγκαταστάσεων.

Τα πατώματα σαπίζουν

Και αυτό γιατί στα 2 χρόνια της σημερινής δημοτικής αρχής δυστυχώς τίποτα δεν έχει γίνει για την συντήρηση και επισκευή του,   παρά μόνο λόγια.

Για την άσχημη κατάσταση του κτιρίου που στεγαζόταν το  παλιό δημοτικό σχολείο  Διδύμων και σήμερα φιλοξενείται το Λαογραφικό Κέντρο που κάνει σπουδαία εθελοντική προσπάθεια  και στις αίθουσες του βρήκαν τον χώρο τους αντικείμενα που σηματοδότησαν τις ασχολίες των κατοίκων, τα ήθη και τα έθιμα τους ,τις γιορτές και τις παραδόσεις τους στο πέρασμα των χρόνων,  έχει αποσταλεί έγγραφο στον Δήμαρχο Ερμιονίδας  από την εθελοντική ομάδα  πριν από ένα σχεδόν χρόνο!!

Στο χθεσινό ΔΣ οι τοποθετήσεις του κ. Μπίμπα και του κ. Αντουλινάκη δεν ήταν τίποτα άλλο από υποσχέσεις για κάποιες εργασίες  και ενέργειες που θα γίνουν μελλοντικά.

Εμείς στις τοποθετήσεις μας προτείναμε να σταματήσει το συγκεκριμένο έργο μέχρι να γίνει η αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου η  κατάσταση  του οποίου απαιτεί άμεσες ενέργειες για την συντήρησή του με συγχρονισμένες προσπάθειες  από την Τεχνική  Υπηρεσία και   τις αρμόδιες υπηρεσίες της εφορείας νεώτερων μνημείων μιας και το κτίριο είναι διατηρητέο.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης

Τάσος Τόκας- Πάνος Αποστόλου-Τάσος Λάμπρου»

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Οι εθελοντές καταγγέλλουν και προτείνουν

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΙΜΠΑ:

«Κινδυνολογούν, Παραπληροφορούν και Διχάζουν!!!»

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η μελέτη αναπλάσεων στις Κοινότητες Διδύμων Κοιλάδας και Φούρνων. 

Μια μελέτη που αναβαθμίζει κατά κόρον κοινόχρηστους χώρους ιδιαίτερης σημασίας σε κάθε μία από τις παραπάνω Κοινότητες. Κατά τη συζήτηση προέκυψαν ορισμένες αντιδράσεις και επί του θέματος τοποθετήθηκαν τόσο, ο Δήμαρχος κος Γεωργόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Σπύρος Αντουλινάκης όσο, και εγώ ως Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας.
Σήμερα εκδόθηκε από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κοινή δήλωση με την οποία, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ αναγράφοντας τεχνηέντως μεταξύ άλλων, ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν ψήφισαν την μελέτη για την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου δυτικά του κτιρίου Συγγρού στα Δίδυμα, ενώ η αλήθεια είναι πως, κάποιοι εκ των συμβούλων δεν ψήφισαν. ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΝ λέγοντας πως το κτήριο καταρρέει, παρουσιάζοντας μεμονωμένες εικόνες από ένα μικρό δωματιάκι που παρέμενε κλειστό εδώ και χρόνια, όπου όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Σπύρος Αντουλινάκης άμεσα θα αποκατασταθούν οι φθορές με ήπιες παρεμβάσεις όπως, έχει προγραμματιστεί. ΔΙΧΑΖΟΥΝ και μεταφέρουν λανθασμένες πληροφορίες τόσο αυτοί όσο, και οι συν αυτούς, αφού κωφεύουν κατά τις ενημερώσεις μου για τις μεγάλες παρεμβάσεις που μελετώνται και την σχετική αδειοδότηση που χρειάζεται για να προχωρήσουμε στις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο κτήριο Συγγρού, ενώ προσπερνούν τις μέχρι ώρας παρεμβάσεις μας εντός και εκτός του κτηρίου.
Ξεκάθαρα, με αλήθεια και συνέπεια η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει το έργο της και μέσα από αυτό θα κριθεί. Για τα Δίδυμα όμως, όπου ιδίως τα τελευταία χρόνια όταν διοικούσαν οι δυο εξ’ αυτών που σήμερα μας κουνούν το δάχτυλο και δεν είχε γίνει ούτε ένα σημαντικό έργο, απαντούμε με τα πεπραγμένα μας.
Εμείς, (ακόμα και την εποχή που ο επικεφαλής σήμερα της μείζονος αντιπολίτευσης και η παράταξή του, είχαν υπό διωγμό τους εθελοντές απαξιώνοντας ακόμα και τις εκδηλώσεις τους ) είμασταν και παραμένουμε δίπλα στην Εθελοντική Ομάδα που εδρεύει στο κτήριο Συγγρού, στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθειά της. Στην Κοινότητα δε, εκτελέσαμε και εκτελούμε σημαντικά έργα (όπως η συντήρηση του Κοινοτικού Καταστήματος, ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας, παρεμβάσεις στο κοιμητήριο, αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα κ.α ) και συνεχίζουμε πιστοί στο πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις μας.
Ο Αντιδήμαρχος
Αριστείδης Α. Μπίμπας