Γιάννης Ανδριανός. Ο λιγότερο παρεμβατικός βουλευτής της Αργολίδας

111

Ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός (εκλέγεται συνεχώς από το 2009) διακρίθηκε για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.

Ήταν ο βουλευτής που ανταποκρινόταν στις περισσότερες προσκλήσεις φορέων με φυσική παρουσία ή αποστολή χαιρετισμού σε κάποια εκδήλωση. Το ίδιο συνέβαινε και σε περιπτώσεις κηδειών ή άλλων κοινωνικών γεγονότων. Ήταν επίσης ο βουλευτής που προωθούσε τις περισσότερες αναφορές φορέων προς διάφορα υπουργεία και κατέθετε τις περισσότερες ερωτήσεις ζητώντας απαντήσεις επί θεμάτων που απασχολούσαν τους Αργολιδείς.

Η κόπωσή του και η απουσία ενθουσιασμού, είναι εμφανής τα τελευταία χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, με συνεχή παρουσία σε διάφορες εκδηλώσεις κατάφερε να διατηρεί την φήμη του πιο δραστήριου βουλευτή.

Αυτή την εικόνα, έρχεται να γκρεμίσει μια έρευνα που έκανε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Argolida 24 (Παναγιώτης Τασσόπουλος) σύμφωνα με τα στοιχεία της οποίας, ο Γιάννης Ανδριανός (Νέα Δημοκρατία) κατατάσσεται τρίτος σε δράσεις επίδειξης ενδιαφέροντος για τα τοπικά προβλήματα, μετά τον Ανδρέα Πουλά (ΚΙΝΑΛ) και τον Γιάννη Γκιόλα (ΣΥΡΙΖΑ).

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ARGOLIDA 24

          «Όπως είχε πει και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής ”η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, είναι αποστολή”. Επ’ αφορμή αυτής της φράσης αλλά και της συμπλήρωσης των δύο ετών από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές το Argolida24 έκανε μια έρευνα για να βρει και να σας παρουσιάσει τον πιο «ενεργό κοινοβουλευτικά βουλευτή» της Αργολίδας.

Ποια ήταν τα κριτήρια αυτής της μικρής πλην όμως σημαντικής έρευνας: Οι ερωτήσεις και οι αναφορές των βουλευτών του νομού για θέματα που αφορούν την Αργολίδα και μόνο.

Δικαίως λοιπόν η πρωτιά ανήκει στον Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Πουλά καθώς στα δύο αυτά χρόνια έχει καταθέσει 36 ερωτήσεις και 34 αναφορές. Δεύτερος έρχεται ο κ. Γκιόλας με 36 ερωτήσεις και 11 αναφορές και τελευταίος ο κ. Ανδριανός με 28 ερωτήσεις και 13 αναφορές.

Θα σκεφτεί κανείς τι σημασία μπορεί να έχουν τα νούμερα; Σε κάποιους μπορεί να μην λένε τίποτα, σε κάποιους άλλους πολλά ! Οι ερωτήσεις και οι αναφορές γίνονται πάνω σε υπαρκτά ζητήματα και προβλήματα της περιοχής. Τα νούμερα αποδεικνύουν ή τουλάχιστον δίνουν ένα δείγμα στο πως ο εκάστοτε βουλευτής είναι σε θέση να αντιληφθεί τα προβλήματα της κοινωνίας από την οποία έχει εκλεγεί και να ζητήσει λύσεις».