Προς αξιοποίηση το Στρατόπεδο Καλαμάτας

57

Το θέμα της αξιοποίησης του στρατοπέδου Καλαμάτας αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση, σε δημόσια συζήτηση το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για έναν σημαντικό χώρο 220 στρεμμάτων σε μια υπέροχη θέση, που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης.

Το δρόμο για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλαμάτας άνοιξε την Παρασκευή 18 Ιουνίου ο υπουργός Εθνικής Άµυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, που απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συµµαχία Αλέξη Χαρίτση, προ(σ)κάλεσε την αυτοδιοίκηση, το ∆ήμο Καλαμάτας σε συνεργασία µε τους φορείς της περιοχής, να καταθέσει τεκμηριωμένη και κοστολογημένη πρόταση στο υπουργείο για την αξιοποίηση του στρατοπέδου της πόλης.

Ο υπουργός ωστόσο αναφέρθηκε στην παρουσία της 77 Μονάδας Επιστράτευσης στο στρατόπεδο κι έκανε λόγο για αποδέσμευση και αξιοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του.

Απαντώντας ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος αποδέχθηκε την πρό(σ)κληση, παρατηρώντας ότι “είναι μια συζήτηση που προφανώς θα την ανοίξουμε το επόμενο διάστημα, είναι κάτι που έχουμε στον προγραμματισμό μας”.

ΠΗΓΗ: https://eleftheriaonline.gr