Ο Γιώργος Μαραγκός στο 22ο συνέδριο των ΑΧΕΠΑΝΣ στη Κέρκυρα

338

Ολοκληρώθηκε το 22ο  πανελλήνιο συνέδριο των ΑΧΕΠΑΝΣ στην Κέρκυρα. Κυβερνήτης ο Κώστας Βαρσάμης, αντι-κυβερνήτης ο Χρήστος Καραπιπέρης.   “Ahepan of the year” και εκ νέου ομόφωνα γραμματέας ο  Νίκος Δημητρόπουλος!  Ένα από τα πλέον πετυχημένα συνέδρια της οργάνωσης Αχέπα ολοκλήρωσε τις τριήμερες εργασίες του που καθόρισαν τους στόχους και τις προοπτικές τις μακροβιότερης Ελληνοαμερικανικής ομογενειακής οργάνωσης στο κόσμο που φέτος γιορτάζει τα 99 χρόνια από την ίδρυσή της. 

Απο το Τμήμα HJ 25 AHEPA – ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ συμμετείχαν στο συνέδριο:

Ο Πρόεδρος – Δημήτρης Μουτούσης

Ο Αντιπρόεδρος – Δημήτρης Ζουζούκης

Ο Αντιπρόεδρος ( Κοινονικής Ευθύνης) Μαραγκός Γεώργιος

Ο Ταμίας – Βαλεντίνος Αθανασόπουλος 

Μέλος – Νικόλαος Φράγκος

Το συνέδριο, που είχε ως τιμώμενη προσωπικότητα τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, ξεκίνησε στον υπαίθριο χώρο της πινακοθήκης Κέρκυρας(art cafe) με τον Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριο να δίνει την  ευλογία του στο συνέδριο.    Ακολούθησαν και προσφώνησαν εκ μέρους του Πρωθυπουργού ο γενικός γραμματέας απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης, ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, η αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα.Ανδριώτη, η Δήμαρχος Κέρκυρας κυρία Υδραίου ενώ  απέστειλαν χαιρετισμό ο υφυπουργός παιδείας Άγγελος Συρίγος και ο βουλευτής Κερκύρας Δημήτρης Μπιάγκης.       

Μικρό σχήμα της συμφωνικής ορχήστρας του Ωδείου Κέρκυρας σε μελοποιημένη ποίηση του Σολωμού με τη συμμετοχή των λυρικών ερμηνευτών Λίας  Κολυτά και Αντρέα Γκούση υπό τη διεύθυνση του Κίμωνα Χυτήρη  και ένα κουιντέτο χάλκινων οργάνων με τραγούδια από όλο τον κόσμο υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Ρουβά έδωσαν στους σύνεδρους δείγματα του Κερκυραϊκού πολιτισμού. 

Η τελετή ολοκληρώθηκε με ομιλία του ιστορικού υπευθύνου της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας Δημήτρη Ζυμάρη όπου παρουσίασε πτυχές τις διαδρομής του Καποδίστρια. Διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών, στελέχη από το ναυτιλιακού, τραπεζικό και επιχειρηματικό χώρου, γιατροί, δικηγόροι, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, στελέχη υπουργείων, όλοι μέλη της οργάνωσης, πήραν μέρος στη 2η μέρα του πολύ υψηλού επιπέδου συνεδρίου της οργάνωσης όπου έγινε οριοθέτηση των στόχων της οργάνωσης και τα πεδία των δραστηριοτήτων της  με το κυβερνήτη Κώστα Βαρσάμη να δηλώνει ότι στη κορυφή παραμένουν οι Ελληνικές θέσεις σε όλα τα εθνικά μας θέματα.      

Το συνέδριο  παρακολούθησαν συνολικά περισσότεροι από 100 σύνεδροι 23 τμημάτων από όλη την Ελλαδα και περιλάμβανε μεταξύ άλλων  την ετήσια αξιολόγηση των τμημάτων σύμφωνα με τους ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες που έχει θεσμοθετήσει η οργάνωση και το τμήμα του Παλαιού Φαλήρου αναδείχθηκε ως πρώτο στη Ελλάδα με το τμήμα της Κέρκυρας να έρχεται στη δεύτερη θέση!                      

Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας ανέδειξαν το εξής διοικητικό συμβούλιο:  

District Governor: Κωνσταντίνος Βαρσάμης (Αθήνα)

Lt. District Governor: Χρήστος Καραπιπέρης (Θεσσαλονίκη)

District Secretary: Νικός Δημητρόπουλος (Κέρκυρα)

District Treasurer: Χρήστος Μπακούρος (Αθήνα)

VP of Hellenism: Αντώνιος Γιαννικουρής (Ρόδος)

VP of Education: Δρ. Θεοδόσιος Θεοδοσίου (Κομοτήνη)

VP of Philanthropy: Ανάργυρος Τσουνάκης (Αθήνα)

VP of Civic Responsibility: Χρήστος Κατηφόρης (Αθήνα)

VP of Family and Individual Excellence: Διονύσης Πολίτης (Αθήνα)

Athletic Director: Αδάμ Βλαχογιάννης (Ναύπακτος)

District Marshal: Βασίλειος Καψαλης (Κοζάνη)

District Warden: Φώτιος Σουργκούνης (Λάρισα)

DL Member PDG: Ευστάθιος Κεφαλίδης  

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνου της οργάνωσης στο τάφο του Καποδίστρια με πολυπληθή παρουσία των μελών της οργάνωσης.                                        

Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου οι Αχέπανς επισκέφθηκαν το νησί της Ερείκουσα, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με κατοίκους του νησιού, να δώσουν δώρα στους 3 μαθητές του σχολείου με τη παρουσία της δασκάλας του σχολείου και να δουν από κοντά τα περιθώρια προσφοράς της οργάνωσης στα διαπόντια νησιά.