ΟΙ «ΚΑΥΣΩΝΕΣ» ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

143

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος….

Βέβαια, οι καύσωνες του καλοκαιριού άρχισαν πολύ νωρίτερα από την έναρξη του Ιουλίου, αλλά φαίνεται πως και ο Ιούλιος προγραμματίζει να μας «κάψει», με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Οι αντιθέσεις και τα τετράγωνα ανάμεσα στους δυσμενείς πλανήτες, που αρχίζουν από την 1η κι όλας ημέρα του Ιουλίου, μιλούν για συγκρούσεις, ύποπτες ενέργειες, δοκιμασίες, μέταλλο και φωτιά, πιθανούς τραυματισμούς, έντονες αντιδράσεις, αδυναμία ευελιξίας, πείσμα και ατυχήματα.

Στις 6 Ιουλίου, το τετράγωνο ανάμεσα στον Ερμή και τον Ποσειδώνα, μας προετοιμάζει για τα φοβερά ψέματα που θα ακούσουμε και τις παγίδες που θα στηθούν έντεχνα, φυσικά πάντα «για το καλό μας».

Στις 10 Ιουλίου, η Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Καρκίνου, το ζώδιο της Πατρίδας και της οικογένειας, μας αναγγέλλει πως από αυτήν την ημέρα και μετά, τα θέματα τα σχετικά με την Πατρίδα και την οικογένεια, θα είναι σε έξαρση, και θα μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας. Κοντά στην Σελήνη και τον Ήλιο, θα βρίσκεται το αστέρι Wasat του αστερισμού των Διδύμων. Αυτό το αστέρι συνδέεται με χημικά, δηλητηριώδη αέρια και γενικά με δηλητήρια. Έχει κρόνια φύση, και φέρνει βία και καταστροφές, διχόνοια, σκληρότητα, απανθρωπιά, άδικες συγκρούσεις, ακόμα και εμφύλιες ταραχές.

Στις 18 Ιουλίου, μια αντίθεση του Ηλίου με τον Πλούτωνα, θα μας ταλαιπωρήσει πολύ. Η αλαζονεία της εξουσίας τελειωμό δεν έχει, οι δοκιμασίες που θα περνάμε είναι αβάσταχτες, και οι κάθε είδους απώλειες στο προσκήνιο. Ευτυχώς, στις 22 Ιουλίου, ο Ήλιος μπαίνει στο ζώδιο του Λέοντα, και αποκτά κυριαρχία και δύναμη.

Στις 24 Ιουλίου, μια πανσέληνος στην πρώτη μοίρα του Υδροχόου, μας προετοιμάζει για γεγονότα που θα συμβούν λίγο αργότερα. Κοντά στην πανσέληνο, θα βρίσκεται το αστέρι Altair, του αστερισμού του Αετού. Ο αστερισμός του Αετού στην μυθολογία μας συμβολίζει τον Δία, που μεταμορφωμένος σε αετό, μετέφερε στις φτερούγες του τον Γανυμήδη στον Όλυμπο. Ο αστερισμός του Αετού, δίνει μεγάλη φαντασία, δυνατά πάθη, διεισδυτικό πνεύμα και ικανότητες για χημικές έρευνες. Το αστέρι Altair μαζί με την Σελήνη, φέρνει απογοητεύσεις, τους φίλους τους μετατρέπει σε εχθρούς, φέρνει κακοτυχία στα παιδιά, και αναδεικνύει στρατιωτικούς. Η Πανσέληνος αυτή θα είναι πολιορκημένη ανάμεσα στον Κρόνο και στον Πλούτωνα, δείγμα πως παρά τις φαινομενικές «ελευθερίες» λόγω καλοκαιριού, οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις θα είναι στο προσκήνιο.

Η ταυτόχρονη σύνοδος του Ποσειδώνα με το Μεσουράνημα, μας δείχνει πως η εξουσία προσπαθεί να κρατηθεί στη θέση της με υπερβολικά ψέματα, σκληρότητα, κομπίνες, και ανήθικες ενέργειες. Μέσα στο πρόγραμμα της εξουσίας για την σταθεροποίηση της «καρέκλας», βρίσκονται οι ανασχηματισμοί, ακόμα και η προκήρυξη εκλογών. Δεν είναι σίγουρο, αλλά υπάρχει μέσα στο πρόγραμμα της «σωτηρίας» της.

Στις 27 Ιουλίου, ο Ερμής εγκαταλείπει το ζώδιο του Καρκίνου και μπαίνει στον Λέοντα. Ο Ερμής αυτόν τον μήνα δείχνει μια ιδιαίτερη βιασύνη, και κινείται με ασυνήθιστη ταχύτητα. Πιθανώς να επισπεύδει κάποια γεγονότα.

Στις 28 Ιουλίου, ο ανάδρομος Δίας, μπαίνει και πάλι στο ζώδιο του Υδροχόου, και σκοπεύει να ξεκαθαρίσει παλιές εκκρεμότητες και να κλείσει παλιές υποθέσεις. Θα ζήσουμε ένα κλίμα εμφυλιοπολεμικό.

Οι σοφοί μας πρόγονοι έλεγαν «το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον». Αναρωτιέμαι αν η κάθε είδους εξουσία έχει λάβει γνώσιν για την ερμηνεία αυτής της σοφής ρήσεως. Αμφιβάλλω.