Μια ψήφο για την Αθηνά

246

Κυριακή 27/6/2021!! Εκλογές Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και μια Ηλεία μαθηματικός, διεκδικεί μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η Αθηνά Καλαμπόκα, έχει ταυτίσει την ζωή της με την μεγαλύτερη αγάπη της…. την μαθηματική επιστήμη. Από τα μαθητικά χρόνια της, τα μαθηματικά, η άλγεβρα, η γεωμετρία ήταν μαγνήτες για το κορίτσι από την Μαγούλα Ηλείας. Το παιχνίδι με τους αριθμούς την κέντριζε και της άνοιγε το μυαλό και την φαντασία να ανακαλύψει το άγνωστο.

Αφιερώθηκε στην επιστήμη της, δίδαξε χιλιάδες παιδιά στην μακρόχρονη εκπαιδευτική της πορεία, ανέδειξε μαθηματικές ιδιοφυίες, συνέγραψε βοηθήματα και κέρδισε την εκτίμηση κια την αναγνώριση των συναδέλφων της αλλά κυρίως των παιδιών, που στο πρόσωπο της είχαν βρει μια σύμμαχο να κερδίσουν τα όνειρα τους.

Η δραστήρια Αθηνά δεν θα μπορούσε να κάτσει ήσυχη, αλλά επέλεξε να δραστηριοποιηθεί στα πλαίσια της Μαθηματικής Εταιρείας, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος των Μαθηματικών στην χώρα μας. Έτσι για όσους την ξέρουν η υποψηφιότητα της για το Διοικητική Συμβούλιο ήταν μια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα : https://www.otavoice.gr