ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ – Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

275

Γράφει η Θέκλα Μεταξά ερευνήτρια-αστρολόγος….

Θερινό ηλιοστάσιο ονομάζεται η ημέρα του έτους κατά την οποίαν ο Ήλιος βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του στον ουρανό, καθώς τον παρατηρούμε από το βόρειο ημισφαίριο της Γης. Τότε διανύουμε τη μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Φέτος στο βόρειο ημισφαίριο της Γης, το θερινό ηλιοστάσιο θα συμβεί την Κυριακή 21 Ιουνίου, στις 06.32 το πρωί.

Πρόκειται για την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού. Τα ηλιοστάσια και οι ισημερίες ορίζουν την διάρκεια των εποχών του έτους. Τον 5ο αιώνα π.χ.χ, ο αστρονόμος Μέτων, παρατηρώντας την κίνηση του Ηλίου από τον λόφο της Πνύκας, υπολόγισε την διάρκεια των εποχών, χρησιμοποιώντας ένα όργανο που ονομαζόταν ηλιοτρόπιο. Οι πρόγονοί μας γνώριζαν καλά τη σημασία που είχαν αυτές οι 4 πολύ σημαντικές ημέρες του έτους, τα ηλιοστάσια και οι ισημερίες.

Στο ωροσκόπιο του φετινού ηλιοστασίου, παρατηρούμε ότι 3 πλανήτες βρίσκονται σε ανάδρομη πορεία. Πρόκειται για τον Δία, τον Κρόνο και τον Ερμή. Αυτό σημαίνει πως τα θέματα τα οποία αντιπροσωπεύουν αυτοί οι 3 πλανήτες, βρίσκονται σε εκκρεμότητα, επανεξετάζονται, αναθεωρούνται, και καθυστερούν να ολοκληρωθούν. Στο χειμερινή ηλιοστάσιο του 2020, στις 21 Δεκεμβρίου, είχαμε την επίσημη έναρξη του «πολέμου» ανάμεσα στις δυνάμεις του «σκότους» και τις δυνάμεις του «φωτός». Οι δυο πρωταγωνιστές, Κρόνος και Δίας, ξεκίνησαν τότε μια πορεία αντιπαράθεσης, έναν αδυσώπητο πόλεμο, ο οποίος βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση του αυτές τις μέρες.

Όπως είχα γράψει και την προηγούμενη εβδομάδα, την δύναμη αυτού του ενεργειακού πολέμου την εισπράττουμε παρατηρώντας τα ασυνήθιστα φαινόμενα που συμβαίνουν στον ουρανό, από τις 8 Ιουνίου και μετά, με τις ξαφνικές μπόρες και την βροχή από κεραυνούς.

Την ώρα λοιπόν που ο Ήλιος θα μπαίνει στην 1η μοίρα του Καρκίνου, θα τον βρούμε σε συζυγία με τον ωροσκόπο Καρκίνο, του οποίου η κυβερνήτρια Σελήνη, θα βρίσκεται στον αστερισμό του Σκορπιού. Καρκίνος, Σελήνη και 1ος οίκος αφορούν τον λαό μας, εμάς τους ίδιους. Μια Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού, δείχνει έναν λαό που κινείται με επιφύλαξη, που οργανώνεται στο παρασκήνιο, που λειτουργεί και σκέφτεται με μυστικότητα. Η Σελήνη δέχεται «βολές» από τον Άρη, τον Κρόνο και τον Ουρανό. Αυτό το ονομάζω «παγκόσμια τρομοκρατία». Είναι μια απίστευτα σκληρή κατάσταση που αφορά τον καθένα από εμάς, και η οποία κλιμακώνεται.

Να θυμίσω πως ο Άρης αφορά συγκρούσεις, πόλεμο, μέταλλο και φωτιά, και πως εντελώς συμπτωματικά……είναι και ο κυβερνήτης της γειτονικής μας άκρως «φιλικής» χώρας. Ο Άρης αυτήν την εποχή βρίσκεται στον αστερισμό του Λέοντα, και την στιγμή του ηλιοστασίου, σε σύγκρουση με τον Κρόνο. Ίσως οι «γείτονες» πιστεύουν ότι θα είναι για πάντα το αγαπημένο παιδί των ισχυρών, όμως έχουν γελαστεί. Η εποχή που ήταν απαραίτητοι έχει αρχίσει να εκπνέει.

Τη στιγμή του ηλιοστασίου, ο Άρης με τον Δία κυβερνούν τον 6ο οίκο της υγείας. Έτσι όπως είναι η θέση τους στο ωροσκόπιο, και σε σχέση με τους άλλους πλανήτες, φαίνεται πως θα υπάρξει τέτοια σύγχυση σε θέματα υγείας, φαρμάκων, ενέσεων, μολύνσεων , και «μέτρων προστασίας», που κανένας δεν θα πιστεύει κανέναν. Ο κόσμος έχει διαιρεθεί σε δυο μεγάλες ομάδες, και οι ιδεολογικές συγκρούσεις παίρνουν την μορφή εμφυλίου πολέμου.

Δεν θέλω ούτε να τρομοκρατήσω κανέναν, ούτε να ωραιοποιήσω τίποτα. Όμως, οι προσπάθειες του Κρόνου για επικράτηση, θα δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα πολύ πιο σκληρή από την παρούσα. Παράλληλα, ο αγαθοποιός Δίας, ανασυγκροτείται και την κατάλληλη στιγμή θα δηλώσει την παρουσία του. Η ευνοϊκή του όψη με τον ωροσκόπο και τον Ήλιο δίνουν ξεκάθαρα την εικόνα του «συμμάχου» και «προστάτη».

Κοντά στον ωροσκόπο θα βρίσκεται το αστέρι Tejat Posterior, του αστερισμού των Διδύμων, Κάστορα και Πολυδεύκη. Αυτό το αστέρι μαζί με άλλα δύο του ίδιου αστερισμού, μπήκαν στον αστερισμό του Καρκίνου την εποχή της Αναγέννησης, και θεωρείται ότι συνέβαλαν στην άνθιση του Ελληνικού πνεύματος στην Ευρώπη. Το Tejat Posterior δίνει δύναμη, ενέργεια και προστασία.

Ο Άρης μόλις θα έχει περάσει κοντά από τον αστερισμό του Καρκίνου, και συγκεκριμένα από το αστέρι Al Tarf. Να θυμίσω ότι ο αστερισμός του Καρκίνου συμβολίζει τον τεράστιο κάβουρα που είχε στείλει η θεά Ήρα, για να δαγκώσει τον Ηρακλή, όταν εκείνος βρισκόταν στην Λέρνα για να εξοντώσει την καταστροφική Ύδρα. Ο Ηρακλής σκότωσε τον κάβουρα λιώνοντας τον με το πόδι του. Ο Ηρακλής ετοιμάζεται να επαναλάβει τον ίδιο άθλο στις μέρες μας.

Κοντά στην Σελήνη θα βρίσκεται το αστέρι Nusakan, του αστερισμού της Κορώνας, μιας κορώνας που τόσο πολύ μας ταλαιπωρεί εδώ και ενάμιση χρόνο. Και να μην ξεχνάμε ότι Κορώνα σημαίνει κόρος – νους, ότι φοριέται στο κεφάλι, είναι σύμβολο εξουσίας, αλλά σχετίζεται και με τον Κρόνο, και με όλα τα δεινά που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα.

Το θερινό ηλιοστάσιο μας γεμίζει με αντιθέσεις, συγκρούσεις, αναθεωρήσεις, παρασκήνιο, εκπλήξεις, αλλά και ελπίδες για τον ερχομό μιας καλύτερης εποχής για όλη την ανθρωπότητα. Όμως, όλα τα αγαθά που επιθυμούμε, θα έρθουν μετά από πολύ πόνο και δάκρυ. Και μόνο όταν εμείς οι ίδιοι αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα, και αποφασίσουμε να οργανωθούμε για να αντιμετωπίσουμε τις καταστροφές που έχουν προγραμματιστεί εις βάρος μας.

Ο Καρκίνος είναι το 4ο κατά σειράν ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και παραδοσιακά συμβολίζει την Πατρίδα. Ο Ήλιος μπαίνοντας στην 1η μοίρα του Καρκίνου, στις 21 Ιουνίου, φωτίζει την Πατρίδα μας, της δίνει ζωτική ενέργεια και λάμψη. Και ίσως κάπου εδώ κοντά να βρίσκεται και πάλι ο «Ηρακλής» που θα συντρίψει τον δολοφονικό «κάβουρα» της μυθολογίας μας, που κινείται ύπουλα και μυστικά, αφού όμως πρώτα, εμείς δώσουμε δείγματα πως ακόμα διατηρούμε υψηλό φρόνημα και γενναιότητα, όπως εκείνα τα χρόνια τα παλιά.