ΔΑΚΤΥΛΙΟΕΙΔΗΣ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΙΟΥΝΙΟΥ

106

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος….

Η μερική έκλειψη Ηλίου της 10ης Ιουνίου είναι η προτελευταία της χρονιάς. Η επόμενη θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου. Κάθε έκλειψη, είτε είναι Σεληνιακή, είτε Ηλιακή, θεωρείται ως συνέχεια της προηγούμενης, και στο σύνολο τους οι εκλείψεις της χρονιάς, αντανακλούν την εικόνα των γεγονότων που συμβαίνουν στην Γη.

Η επιθετική ατμόσφαιρα της προηγούμενης Σεληνιακής έκλειψης, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, μετά την Ηλιακή της 10ης Ιουνίου, που γίνεται στο ζώδιο των Διδύμων.

Αυτή η νέα έκλειψη δεν θα είναι ορατή στην Ελλάδα. Το δαχτυλίδι της φωτιάς σχηματίζεται όταν η Σελήνη δεν καλύπτει πλήρως τον Ήλιο, όπως φαίνεται από τη Γη, αλλά αφήνει να είναι ορατός ένας πύρινος δακτύλιος.

Η 10η Ιουνίου δεν είναι μια τυχαία ημερομηνία. Στις 10 Ιουνίου του -323, έφυγε από την επίγεια ζωή, ο μέγιστος των μεγίστων, ο Μέγας Αλέξανδρος. Η φετινή 10η Ιουνίου, με την έκλειψή της και την νέα Σελήνη, είναι επίσης σημαντική, γιατί όλα όσα «μαγειρεύονταν» υπόγεια και ύπουλα για πολλά χρόνια, όχι μόνο βγαίνουν στο φως, αλλά και διότι θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για να δοθεί μια οριστική λύση.

Όλες αυτές οι ουράνιες υπέρ-δραστηριότητες του Ιουνίου, αντανακλούν τις δραστηριότητες τις γήινες, που πιστέψτε με, δεν θα είναι καθόλου ασήμαντες και άχρηστες. Μια έκλειψη Ηλιακή, στον ζωδιακό αστερισμό της «διπλωματίας», με ανάδρομο Ερμή καμένο από τον Ήλιο, και Βόρειο Δεσμό στον ίδιο αστερισμό, και κυρίως στον 9ο οίκο (εξωτερικό, αλλοδαποί, θρησκεία), μοιάζει σαν να μιλάει από μόνη της.

Ο κυβερνήτης του Μεσουρανήματος Ερμής, ανάδρομος και καμένος, και πολύ κοντά στην έκλειψη, μας παραπέμπει με τον τρόπο του σε «παθήματα» που αφορούν την κάθε μορφής εξουσία, και μια κατάσταση που δεν θα είναι αναστρέψιμη. Στον οίκο της υγείας, ο Δίας και ο Ποσειδών, ετοιμάζονται για την ανάδρομη πορεία τους, και πιστεύω πως όλες οι εξαγγελίες για τα σχετικά θέματα (εμβόλια, μολύνσεις, απαγορεύσεις) θα μπουν σε δεύτερη, αν όχι σε τελευταία μοίρα.

Τα δυο αστεράκια με το όνομα Haedi, που θα βρίσκονται κοντά στον Ήλιο και την Σελήνη την ώρα της έκλειψης, έχουν μια πολύ ιδιαίτερη σημασία. Πρόκειται για τον αστερισμό του Ηνιόχου, που περιλαμβάνει αυτά τα δυο αστεράκια, τα οποία ο Ίππαρχος και ο Πτολεμαίος αποκαλούσαν «αι έριφοι». Αι έριφοι αυτές είναι τα παιδάκια της αίγας Αμάλθειας, η οποία προσωρινά τα εγκατέλειψε στην αγκαλιά του Ηνιόχου για να θρέψει με το γάλα της το βρέφος Δία.

Ο αστερισμός του Ηνιόχου, παρέχει όλα τα καλά σε αρχικό στάδιο, αλλά αργότερα προκαλεί απροσδόκητες αλλαγές, και μετατρέπει τη χαρά σε λύπη. Όταν μάλιστα συνδέεται με μια ηλιακή έκλειψη, όπως είναι στην περίπτωση μας, προκαλεί σεισμούς, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αι έριφοι φανερώνουν ένα πρόσωπο που άλλα υπόσχεται και άλλα κάνει. Σε περίπτωση μάχης δηλώνουν ένα πρόσωπο δειλό και άνανδρο. Συνδέονται με αυτοκτονίες και πρόωρο θάνατο.

Όλα όσα συμβολίζει αυτή η ηλιακή έκλειψη, θα πραγματοποιηθούν αρχικά σε ενεργειακό επίπεδο στο σύμπαν, και εμείς θα εισπράξουμε μια εικόνα που θα περιλαμβάνει ασυνήθιστα φαινόμενα στον ουρανό. Αργότερα, η ενέργεια αυτή θα μεταφερθεί και στη Γη, και τότε θα βιώσουμε έναν καταιγισμό από γεγονότα, που θα καθορίσουν το μέλλον μας για τις επόμενες δεκαετίες.