Έσκαβαν παράνομα για μήνες σε αρχαιολογικό χώρο εντός της Ι. Μονής Αυγού (Δήμος Ερμιονίδας)

304

Για μία ακόμη φορά ο ιατρός Παύλος Δαγρές, γνωστός για τους ανυποχώρητους αγώνες κατά της διαφθοράς, φέρνει στο φως της δημοσιότητας παρανομίες και παραλήψεις στελεχών της διοίκησης και προβεβλημένων προσώπων, οδηγώντας το βλέμμα των αρμοδίων αρχών σε θέματα που κινδυνεύουν να ξεχαστούν.

Όπως αναφέρει σε δημόσια ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Σωματείου κατά της Διαφθοράς, «Το πόρισμα της Διευθύντριας της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αργολίδας κ. Άλκηστις Παπαδημητρίου είναι καταπέλτης», και ότι «Τεράστιες ευθύνες φέρει ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ για την θλιβερή εξέλιξη στην υπόθεση Μονής Αυγού».

Η αναφορά του στο διορισμό ηγουμένου σε μοναστήρι χωρίς μοναχούς και στην διεξαγωγή εργασιών (χωρίς άδεια) εντός του αρχαιολογικού χώρου της Ι. Μονής Αυγού, παρουσία δημοτικού συμβούλου προκαλεί εντύπωση. Η επιστολή καταλήγει με έκκληση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ενισχύσει το τμήμα προστασίας αρχαιοτήτων, δημιουργεί σκέψεις πιθανών (υπό κάλυψη) συμβάντων.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΑΓΡΕ

Παύλος Δαγρές

«Βαρύτατες ποινικές ευθύνες προκύπτουν για τον υπεύθυνο της υπό ανασύσταση Μονής Αυγού, Αρχιμανδρίτη Κοσμά. Ο οποίος για να δικαιολογήσει τις παρανομίες του, προβαίνει σε αστείες δηλώσεις. Ότι δηλαδή τις παράνομες εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο εντός της Μονής, τις έκαναν κάποιοι ανώνυμοι πιστοί γιατί το είχαν κάνει ΤΑΜΑ.

Μήπως η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων!! έχει κάνει ΤΑΜΑ να κάνει το ΘΑΥΜΑ της και να συμβάλλει όσο η νομοθεσία της επιτρέπει ώστε να ξεκαθαρίσει ο κλήρος από παραβατικούς κληρικούς;;;

Όπως το ΘΑΥΜΑ του είχε κάνει το 1962 ο τότε πρωθυπουργός Καραμανλής ο οποίος εξεδίωξε κακήν κακώς από Αρχιεπίσκοπο τον μόλις δεκατριών ημερών εκλεγμένο στη θέση αυτή Ιάκωβο, ο οποίος διήγε διαβλητό δημόσιο βίο. Μάλιστα ο Ιάκωβος δεν είχε υποπέσει σε ποινικά αδικήματα όπως έχουν κατηγορηθεί οι Εφραίμ και Κοσμάς.

Όμως αυτός ήταν ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΟΧΙ………………….

Μάλιστα ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς έχει δηλώσει προκλητικά, ότι ο κλήρος βρίσκει ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ στην Δικαιοσύνη και έτσι κερδίζει τις ποινικές υποθέσεις (Σημ: από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερμιονίδας στις 6-11-2019 σελ. 88).

Κυρία Υπουργέ Παιδείας και Θρησκευμάτων οι κληρικοί αυτοί εκθέτουν τον κλήρο, προκαλούν τον Ελληνικό λαό, εκθέτουν και εσάς ως υπεύθυνη Υπουργό.

Κινηθείτε……μην τα περιμένετε όλα από τους Εισαγγελείς. Όταν μάλιστα οι περισσότερες Εισαγγελίες της χώρας είναι υποστελεχωμένες.

Χωρίς να βρίσκεται στη Μονή Αυγού ούτε ένας Μοναχός ο Εφραίμ όρισε τον Κοσμά Ηγούμενο της Μονής με το αρ. πρ. 134/27-2-2015 έγγραφο του.

Εσάς κ. Εφραίμ ο Αρχιεπίσκοπος σας όρισε Μητροπολίτη ή σας εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος με την ψήφο των πατέρων της Εκκλησίας;

Κάτι πολύ σοβαρό κρύβεται

πίσω από την υπόθεση Μονής Αυγού.

Δεδομένου ότι ο Εφραίμ έχει παραπεμφθεί να δικαστεί για ΑΠΙΣΤΙΑ σε βαθμό κακουργήματος στα Δικαστήρια Πειραιά (ποινική υπόθεση ΑΒΜ/07-992   ΕΓ613/377   ΤΕΚ15-90), για δε τον Αρχιμανδρίτη Κοσμά διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά (ποινική υπόθεση ΑΒΜ/Γ20/502), με αυτά τα δεδομένα που αναφέρουμε, ότι και να αποκαλυφθεί για την υπόθεση που αφορά την Μονή Αυγού δεν θα μας εκπλήξει.

Αυτό όμως που εκπλήττει είναι, πως οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν αντελήφθηκαν επί δύο χρόνια και πλέον ότι διενεργούντο ΠΑΡΑΝΟΜΑ εκτεταμένες εργασίες εντός της Μονής Αυγού, που έχει κηρυχθεί με το Π.Δ. 11-6-1925 ΦΕΚ 152/Α/16-6-1925 ως προέχον Βυζαντινό Μνημείο και αναφέρομαι σε όλες τις υπηρεσίες καθώς και στους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ερμιονίδας. Μήπως όμως στις παράνομες αυτές εργασίες συμμετείχε ή απλώς παρευρίσκετο και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας;;; Μήπως είναι ένας από τους ανώνυμους πιστούς που το είχε τάμα κατά τον ΗΓΟΥΜΕΝΟ!!! Αρχιμανδρίτη Κοσμά;;

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, θα πρέπει να ζητήσει από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδος, να τον ενημερώσουν τι στοιχεία έχουν για την σοβαρή αυτή υπόθεση και γιατί  δεν προχώρησε αποτελεσματικά τόσο καιρό η ποινική αυτή υπόθεση (παράνομες εργασίες εντός αρχαιολογικού χώρου), αφού οι πάντες γνώριζαν τι συνέβαινε στη Μονή Αυγού.

Οι αρχαιοφύλακες που πληρώνονται για να επιβλέπουν τους Αρχαιολογικούς Χώρους πως και δεν αντελήφθηκαν τόσα χρόνια τι συνέβαινε στη Μονή;;;

Ότι όμως δεν αντελήφθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Νομού Αργολίδος, φαίνεται πως το είχαν αντιληφθεί έγκαιρα κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης των Αθηνών.

ΣΤΙΣ 30-01-2020 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙ: ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΓΟΥ.

“ο 2006 όπως είχαμε δημοσιεύσει τότε και παράλληλα είχαν προβάλλει και τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, δείχνοντας τους τοίχους της εκεί Μονής καθώς και απόκρημνους βράχους εκτός Μονής, όπου είχαν συνθήματα UCK (Σημ.: Σε εκπομπή τότε καναλιού της Πελοποννήσου με θέματα τα συνθήματα UCK στη Μονή Αυγού, συμμετείχαν ο Απόστρατος Αξιωματικός, Στρατιωτικός Αναλυτής, και Τέως εκπρόσωπος τύπου του ΝΑΤΟ κύριος Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, ο σημερινός Δήμαρχος Άργους κύριος Δημήτριος Καμπόσος και άλλοι κυρίως στρατιωτικοί).

…………… Όπως διηγούνται σήμερα φυσιολάτρες περιηγητές που επισκέφθηκαν την απόμακρη από οικισμούς ορεινή περιοχή Αυγού με έκπληξη διαπίστωσαν ότι αργά κάποια βράδια κάποιοι δούλευαν με μηχανήματα, πιθανόν κομπρεσέρ, ο δε θόρυβος που προκαλείτο μέσα στην ήσυχη νύχτα ήταν ανατριχιαστικός. Όπως εκτιμάται κάποιοι έσκαβαν στα κρυφά, εκτός Μονής, πλην όμως ο αντίλαλος που δημιουργείτο μεταξύ των βουνοκορφών και των απόκρυμνων βράχων που βρίσκονται γύρω από τη Μονή, μπορούσε να παραπλανήσει ώστε να πιστέψει κάποιος όπως έλεγαν οι περιηγητές, ότι ο θόρυβος αυτός προήρχετο ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΗ, λέτε και οι εργασίες αυτές να γίνονται στον εσωτερικό χώρο της Μονής.”

Ο μοναδικός άνθρωπος που διαμένει στη Μονή, είναι ένας δόκιμος Μοναχός, ο οποίος καταβάλλει προσπάθεια ΑΠΕΞΑΡΤΙΣΗΣ (Σημ.: ο οποίος σήμερα δεν βρίσκεται εκεί έχει φύγει) και σε τακτά χρονικά διαστήματα παρευρίσκετο στη Μονή και ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Αρχιμανδρίτης Κοσμάς, ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ, προς τιμήν του όμως που έγινε Αρχιμανδρίτης.

“Αυτά είχε γράψει εφημερίδα των Αθηνών για τη Μονή Αυγού στις 30-01-2020. Στο ίδιο άρθρο τότε που δεν σχετίζεται με την σημερινή υπόθεση της Μονής Αυγού, αναφέρονται στις σχέσεις κάποιων Ρομά με τους ουτσεκάδες του Κοσσυφοπεδίου την περίοδο της εξέγερσης κατά των Σέρβων Ορθοδόξων. Στο ίδιο άρθρο επίσης, εξάρουν τους ηρωικούς αγώνες των Ρομά στους απελευθερωτικούς πολέμους της Ελλάδος. Όπως άλλωστε αναφέρει και ο τέως Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος (περιοδικό Σαλπιγξ τεύχος 30 Σεπτέμβριος 1970).”

Τέλος μέσα σε κλίμα καθόλου ευχάριστο που δημιουργείται από τα προαναφερόμενα γεγονότα, ευχάριστη έκπληξη προέρχεται από την Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του τμήματος της Προστασίας Αρχαιοτήτων που αντιμάχεται την αρχαιοκαπηλία. Μία υπηρεσία υποστελεχωμένη που λειτουργεί άψογα χάρη το υπέρμετρο φιλότιμο που έχουν οι υπηρετούντες εκεί Αστυνομικοί.

Κύριε Χρυσοχοίδη, Κύριε Οικονόμου, ενισχύστε την Υπηρεσία αυτή.

Εάν συνεχίσουμε να πορευόμαστε έτσι, σε λίγο, σε πολλούς ιστορικούς Αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας ΘΑ ΛΑΛΟΥΝΕ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στην γειτονική Ιταλία, η αντίστοιχη αυτή Υπηρεσία, εκτός των άλλων σύγχρονων μέσων διαθέτει αποκλειστικά και δύο ελικόπτερα».

Σχετικά έγγραφα:

ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ 2021-06-27 ΔΑΓΡΕΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΟΝΗ ΑΥΓΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2021 με υπογραφή1