Όλα τα δημοτικά σχολεία της Ελλάδας συνδέθηκαν διαδικτυακά με την Αρχαία Ολυμπία

105

Με διαδικτυακή ζωντανή ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας ξεκίνησε η Ολυμπιακή Εβδομάδα για τα σχολεία όλης της Ελλάδας, η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που αναδεικνύουν τη μορφωτική και εκπαιδευτική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας 31 Μαΐου, ο αρχαιολόγος της Ζ΄ ΕΠΚΑ κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος άνοιξε το webinar στην ψηφιακή πλατφόρμα «zoom», ξεναγώντας σε ζωντανή σύνδεση χιλιάδες μαθητές δημοτικών σχολείων απ’ όλη τη χώρα, παρέχοντάς τους ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα μνημεία της Άλτης.

Ακολούθως η Αντιδήμαρχος και υπεύθυνη του γραφείου ΕΘΝ.Ο.Α. Αρχαίας Ολυμπίας, κα Ρόη Αντωνοπούλου, συνδέθηκε ζωντανά με το webinar από τον χώρο του μνημείου Πιερ ντε Κουμπερτέν, μιλώντας στους μαθητές για τον αναβιωτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και το συναισθηματικό του δέσιμο με την Ολυμπία, όπου εναποτέθηκε η καρδιά του στο μνημείο, ως τελευταία του επιθυμία.

Την ζωντανή σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία συντόνισε η κα Ντενίζ Παναγοπούλου, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΕΘΝΟΑ. Αντίστοιχες ζωντανές συνδέσεις με την Αρχαία Ολυμπία θα πραγματοποιηθούν και αύριο Τετάρτη 2 Ιουνίου, για μαθητές γυμνασίων που θα συνδεθούν στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Η ΕΘΝΟΑ επέλεξε τιμητικά και συμβολικά την Ολυμπία για την έναρξη της Ολυμπιακής Εβδομάδας, θέλοντας να εμπνεύσει τους μαθητές με την ιστορική αφετηρία των ολυμπιακών αξιών.

Η Ολυμπιακή εβδομάδα, έχει ως βασικό σκοπό να προσεγγίσει και να συμπεριλάβει όλους όσους εμπλέκονται με την αγωγή και την εκπαίδευση, να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει τους μαθητές/τριες της Ελλάδας στη διαμόρφωση συμπεριφορών, δεξιοτήτων και αξιών, οι οποίες εκπορεύονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις αξίες του Ολυμπισμού.

Επίσης, να φέρει σε επαφή τους μαθητές με αθλήματα όπως ενόργανη γυμναστική, ιστιοπλοΐα, ξιφασκία, καλαθοσφαίριση, κολύμβηση, ρυθμική γυμναστική, χάντμπολ, κ.α.

Πηγή : https://www.patrisnews.com/