Τα δάκρυα του Πετρούνια στον Εθνικό Ύμνο είναι το νερό που ποτίζει το δέντρο του Ελληνισμού

272
Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος

Γράφει ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος….

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει καταφέρει με την αξία του να είναι αναγνωρίσιμος και αποδεκτός από την Παγκόσμια αθλητική κοινότητα.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, γεννημένος τον Νοέμβριο του 1990, είναι Χρυσός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής στο άθλημα των Κρίκων.

Με τις ικανότητές του να είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς από τα πρώτα του χρόνια, καθώς σε ηλικία μόλις 10 ετών είχε ήδη κατακτήσει μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων, έχει μέχρι σήμερα κατακτήσει περισσότερα από 20 μετάλλια και συνολικά περισσότερες από 30 διακρίσεις, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο “Μίδας των Κρίκων” και μια κυρίαρχη φυσιογνωμία του αθλήματος, ειδικά από τη στιγμή που η αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έδωσε το όνομά του σε μια άσκηση στους κρίκους, μιας άσκησης που ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτέλεσε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σόφια της Βουλγαρίας, η οποία αξιολογήθηκε με βαθμό δυσκολίας E (0,50 βαθμοί).

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο Λευτέρης εκτέλεσε με μοναδικό τρόπο το πρόγραμμά του στον τελικό των κρίκων, για να κατακτήσει με 16.000 το χρυσό μετάλλιο που τον ανέβασε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο μετά την εξαιρετική του παρουσία στη Ντόχα και την πρώτη θέση που κατέλαβε με 15.500 βαθμούς.

Ο Έλληνας αθλητής κατάφερε να πραγματοποιήσει το μεγάλο του στόχο και κατά την παραλαβή του χρυσού μεταλλίου και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση του.

Ο Πετρούνιας σιγοτραγουδούσε τον εθνικό ύμνο και παράλληλα τα μάτια του ήταν έτοιμα να δακρύσουν με τον ίδιο μάλιστα να κομπιάζει κιόλας αρκετές φορές και στο τέλος να παίρνει μια βαθιά ανάσα.

Το παράδειγμα του Λευτέρη Πετρούνια είναι μια ηχηρή σφαλιάρα σε όσους διαχρονικά εδώ και δεκαετίες, παλεύουν να ξεριζώσουν κάθε τι Ελληνικό από τις ψυχές των Ελληνόπουλων. Η λυσσαλέα αυτή προσπάθεια, εντάσσεται μέσα σε ένα Παγκοσμιοποιημένο σύστημα που παλεύει να καθιερώσει νέες υπό-αξίες έναντι των παραδοσιακών αξιών, γίνεται με εντολοδόχους Πρωθυπουργούς-Υπουργούς κλπ συγγενείς, όλοι τους φυσικά μαριονέτες της Ν.Τ.Π και ανάμεσά τους μερικοί «δειλοί» που δεν αντιδρούν έναντι ταπεινών ανταλλαγμάτων.

Τα δάκρυα του Λευτέρη Πετρούνια κατά την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, οι θάλασσες Ελλήνων που διαδηλώνουν για τη Μακεδονία μας κρατώντας Ελληνικές σημαίες, το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων προγόνων μας και συγχρόνων Εθνομαρτύρων, ας γίνουν όλα μαζί οι χείμαρροι που θα ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι και θα πνίξουν οριστικά και αμετάκλητα τους προδότες-τους ανθέλληνες και θα παραδειγματίσουν τους «δειλούς» που δεν αντιστέκονται σε αυτό το τεράστιο πόλεμο που δέχεται ο Ελληνισμός και οι αξίες του.

Η ελπίδα μας κυλάει μέσα από το δάκρυ ενός άξιου Έλληνα….