Με πρόταση Κωστούρου, το όνομα των εθνομαρτύρων  Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού δίδεται σε δρόμο του Ναυπλίου

338

Με εισήγηση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, η Δημοτική Κοινότητα Ναυπλίου θα συζητήσει (και θεωρείται βέβαιο ότι θα αποφασίσει) την ονοματοδοσία δρόμου της πόλης με το όνομα των εθνομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, όπως αυτό ζητήθηκε από τους μοτοσικλετιστές της  «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού».    

Οι μοτοσικλετιστές της  «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» από την 1η μέχρι τις 11 Ιουλίου 2021, θα ταξιδέψουν ανά την Ελλάδα βαδίζοντας σε μονοπάτια ιστορικής συνέχειας και προωθώντας τον αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη, διδάσκοντας την επιμονή για δικαιοσύνη των θυσιών του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.

Από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, θα φτάσουν στις Καστανιές του Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, στο χωριό Αυξέντιο, μεταφέροντες τη σκυτάλη του Αυξεντίου. Από εκεί, θα γίνουν ένα με την ιστορία, στο Οχυρό Ρούπελ, στο Σιδηρόκαστρο του Γεώργιου Κατσάνη, στα Ιωάννινα του Χριστόδουλου Σώζου, στο Μεσολόγγι της ηρωικής εξόδου, στα αντιφασιστικά Καλάβρυτα, στο Παλαμήδι του Κολοκοτρώνη, , στην πρώτη πρωτεύουσα της απελευθερωμένης Ελλάδος το Ναύπλιο, στη Σπάρτη του Λεωνίδα, στον βυζαντινό Μυστρά, στον Πειραιά, στην αλύγιστη Κρήτη και στην Αθήνα.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και επιμένοντας στον αγώνα της μνήμης και της δικαιοσύνης, 25 χρόνια μετά τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού από όργανα του κατοχικού καθεστώτος στη Δερύνεια, διοργανώνει αυτό το οδοιπορικό μνήμης, ελευθερίας και ιστορικής συνείδησης στα χώματα της μητροπολιτικής Ελλάδας και της Κύπρου.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε «Με την συμπλήρωση 25 χρόνων από τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη τους λήφθηκε αυτή η απόφαση προκειμένου να θυμίζει σε όλους μας, την σημασία του κοινού αγώνα μεταξύ Ελλάδος και  Κύπρου καθώς και ότι αυτοί οι δύο σύγχρονοι ήρωες αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την δικαιοσύνη.

Αξίζουν λοιπόν το σεβασμό μας και της μεγαλύτερης προσοχής μας. Με την ονομασία της οδού σε «Ισαάκ και Σολωμού» δεν θα ξεχάσουμε τη θυσία τους.