Αφιερωμένο στο βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό

229

Ο Νεοδημοκράτης βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός γνωρίζει την λαϊκή σοφία που λέει ότι «τα ύστερα τιμούν τα πρώτα»;

Αναρωτιέμαι γιατί, αν και έχει προκληθεί κατ’ επανάληψη, αποφεύγει να τοποθετηθεί επί του δημοσίου ερωτήματος που του θέτουν οι ψηφοφόροι του: «Θα ψηφίσεις Γιάννη υπέρ των εφαρμοστικών μνημονίων που οριστικοποιούν τη Συμφωνία των Πρεσπών; Θα αντέχεις στο υπόλοιπο του βίου σου να σε δείχνουν και να λένε ότι μας ξεγέλασες και μετά ψήφισες υπέρ των Σκοπιανών και κατά της Μακεδονίας»;

Για να τον διευκολύνω, του αφιερώνω ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε προσφάτως στη εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και περιμένω μια απάντηση.

Το άρθρο του Γιάννη Χ. Κουριαννίδη*

Στις 12 Ιουνίου συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ημέρα που βρέθηκε ελλαδίτικη κυβέρνηση να υπογράψει συμφωνία για την εκχώρηση του ονόματος, της εθνικότητας και της γλώσσας των Ελλήνων Μακεδόνων στους σφετεριστές τους.

Γιάννης Κουριαννίδης

Η προδοτική Συμφωνία των Ψαράδων, μεταξύ  κυβέρνησης  Τσίπρα και Σκοπιανών, αποτελεί ένα όνειδος για την ιστορική πορεία του Ελληνισμού, το οποίο, δυστυχώς, δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να το ξεπλύνουν ούτε και όσοι έφτασαν να κυβερνήσουν καπηλευόμενοι τους αγώνες του ελληνικού λαού, που μάτωσε επανειλημμένως σε συλλαλητήρια, πορείες και αγώνες για την αποτροπή της προδοσίας.

Η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε το παραμικρό για να «αμβλύνει», όπως υποσχόταν προεκλογικά, τις συνέπειες της προδοτικής συμφωνίας, αλλά -αντιθέτως- σπεύδει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τα εφαρμοστικά μνημόνια της συμφωνίας, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η επίλυση ζητημάτων οικονομικής συνεργασίας τους με την Ελλάδα.

Ο πολιτικός εκβιασμός βουλευτών και πολιτευτών του κυβερνώντος κόμματος βρίσκει τον εκφραστή του σε έναν άνθρωπο που πρωτοστάτησε ως «μακεδονομάχος» όσο ήταν στην αντιπολίτευση, Σήμερα, όμως, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης με περίσσιο θράσος απευθύνεται στους συναδέλφους του στη Βουλή, λέγοντας ότι «όποιος αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών δωρίζει το όνομα “Μακεδονία” στα Σκόπια», καταδεικνύοντας ότι τελικά οι πολιτικοί μπορούν κάλλιστα να αγνοήσουν τα συλλαλητήρια και τους αγώνες του ελληνικού λαού!

Την ίδια στιγμή οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με τα διαβατήρια της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και χρησιμοποιούν παντού το εθνώνυμο “Μακεδόνες”, που τους παραχωρήσαμε (μην περιμένοντας να τους το «δωρίσει» κανένας βουλευτής της Ν.Δ.!).

Ο όποιος «σεβασμός» σε αυτή την κατάσταση δεν υπολείπεται της προδοσίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Τρία χρόνια μετά δεν ξεχνάμε τα ονόματα των φυσικών και των ηθικών αυτουργών αυτού του εθνικού εγκλήματος, όπως και το ίδιο έγκλημά τους στη μνήμη του ελληνικού λαού. Οι συριζαίοι πλήρωσαν πολιτικά τις ενέργειές τους. Κατά πάσα πιθανότητα θα τους ακολουθήσουν και αυτοί που “σεβάστηκαν” την προδοτική συμφωνία.

* ο Γιάννης Κουριαννίδης είναι Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική»