Marfin: 11 χρόνια πέρασαν και κανένας δεν μπήκε φυλακή

384

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε πριν λίγες μέρες πως η υπόθεση θα ξανανοίξει, καθώς προσκομίστηκαν νέα στοιχεία. 

11 χρόνια από την τραγωδία της Marfin οι υπεύθυνοι σύμφωνα με το δικαστήριο είναι η ΕΛ.ΑΣ, η Πυροσβεστική και η διοίκηση της Τράπεζας.

Οκτώ χρόνια μετά από την ανείπωτη τραγωδία, 24 εργαζόμενοι που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο δικαιώθηκαν για την αναγνώριση ηθικής βλάβης, ενώ το δικαστήριο διέγνωσε «παραλείψεις» τόσο από την αστυνομία όσο και από την Πυροσβεστική, οι οποίες αν δεν είχαν συντελεστεί θα είχε αποφευχθεί το μοιραίο γεγονός. Ευθύνες είχε φυσικά και η διοίκηση της τράπεζας Marfin Εγνατία.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή εν μέρει την αγωγή των εργαζομένων έκρινε:

“ότι η Πυροσβεστική δεν διενήργησε όλους εκείνους τους προληπτικούς ελέγχους για την τήρηση των προβλεπόμενων μέσων πυροπροστασίας στο υποκατάστημα

παράλειψη των αρμόδιων αστυνομικών οργάνων να εκδώσουν απόφαση – το πολύ μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2009 – επιβάλλοντας στην διοίκηση της τράπεζας να τοποθετήσει ρολά από συμπαγές υλικό και άθραυστους υαλοπίνακες μεγάλου πάχους, όπως όριζε υπουργική απόφαση εκείνης της εποχής.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση σε κάθε έναν από τους 24 εργαζόμενους, από 25.000 έως 60.000 ευρώ για: 

αποκατάσταση βλάβης που υπέστησαν «από το κίνδυνο ζωής που διέτρεξαν, από την παρεπόμενη σωματική τους ταλαιπωρία, τα απότοκα προβλήματα υγείας και όλη την ψυχική πίεση με την οποία επιβαρύνθηκαν από την κρίσιμη μέρα και εφεξής».

Αποζημίωση και στον σύζυγο και τους γονείς της άτυχης Αγγελικής η οποία κυμάνθηκε από 210.000 – 300.000 ευρώ¨.

Χ.Β.Μ-ΣΧΟΛΙΑ:  α) Τελικά σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε να συμπεράνουμε ότι κάποιοι κάηκαν σε ένα εμπρησμό που ΔΕΝ έβαλε κανείς-ΔΕΝ φταίει κανείς-ΔΕΝ ταυτοποιήθηκε κανείς-ΔΕΝ έχει κανείς ηθική αυτουργία κλπ….ΤΡΑΓΙΚΟ….

β) Είδατε πουθενά καμιά διαδήλωση συμπαράστασης στα δολοφονηθέντα θύματα, τύπου «κουφοντίνα» να γίνεται στην Αθήνα;…ΤΡΑΓΙΚΟΙ όσοι όφειλαν να το διοργανώνουν αυτό (πολιτικοί οργανισμοί-κόμματα-ΑΔΕΔΥ κλπ)

γ) Η δολοφονία αυτή των 4 θυμάτων της Marfin– του Γιώργου Καραιβάζ– των Φουντούλη/Καπελώνη– του Σωκράτη Γκιόλια έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά : είναι ανεξιχνίαστες και η ΕΛ.ΑΣ δεν φαίνεται να «βιάζεται»! Σε αντίθεση με άλλες υποθέσεις που τρέχει με ταχύτητα φωτός (άλλωστε είναι αποδεδειγμένα από τις καλύτερες στον κόσμο-όταν θέλει-). Επίσης επίσημα ή ανεπίσημα εμπλέκεται η “αριστερή” τρομοκρατία, αλλά κανένα κόμμα-σχηματισμός-οργάνωση-συλλογικότητα δεν έχει ονομαστεί “εγκληματική οργάνωση” με ότι αυτό συνεπάγεται και επιπροσθέτως τα μεγάλα ΜΜΕ ουδέποτε την έχουν κατανομάσει, ενώ είναι υπέρ-ευαίσθητα σε οτιδήποτε δεν προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς….