Φυσιολατρικός  Σύλλογος ΦΙΛΩΝ ΛΙΜΝΗΣ ΜΟΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΦΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ. Δυναμικό ξεκίνημα του ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ Δ.Σ με δράσεις ΟΥΣΙΑΣ.

188

Μετά τις έκτακτες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν μετά το θάνατο του αειμνήστου προέδρου του συλλόγου Θεόδωρου Δάββου το νέο διοικητικό συμβούλιο με :

Πρόεδρο τον Ιωάννη Κανελλακόπουλο-Πουλόπουλο,

Αντιπρόεδρο τον Νικόλαο Λίμουρα,

Γραμματέα τον Αποστολόπουλο Παναγιώτη και

Ταμία τον Παναγιώτη Παναγούτσο,

ξεκίνησαν δυναμικά την δράση τους μετά από πολύμηνη απραξία λόγο των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του covid19. Ξεκινώντας από τον χώρο της πρώην λίμνης Μουριάς. Μια περιοχή περιβαλλοντικά απαξιωμένη και κατεστραμμένη από την ρίψη σκουπιδιών και παράνομων δραστηριοτήτων όπως εμπρησμοί και υλοτόμηση των τελευταίων εναπομεινάντων αλμυρικιών.

Με αφορμή την υπάρχουσα κατάσταση και προσπαθώντας να δοθεί ένα τέλος στην καταστροφή αυτού του άλλοτε όμορφου μέρους ο σύλλογος πραγματοποίησε φύτευση νέων δέντρων και αλμυρικιών. Στόχος του συλλόγου είναι η δημιουργία ενός μικρού περιβαλλοντικού πάρκου για να επανέλθει η φυσική ομορφιά της περιοχής. Το πάρκο θα είναι επισκέψιμο από τους πολίτες και ελπίζουμε πως με την φυσική τους παρουσία θα μειωθεί η ρίψη σκουπιδιών και θα αναγεννηθεί η χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

Μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες ελπίζουμε στην ευαισθητοποίηση των φορέων του τόπου μας και παρακαλούμε να βρεθούν δίπλα μας στις δράσεις για ένα όμορφο περιβάλλον που θα αναδείξει και την ευρύτερη περιοχή.

Ο σύλλογος σύντομα θα δημιουργήσει και θα οργανώσει τις καινούργιες του σελίδες στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπως άλλωστε επιβάλλει και η εποχή της τεχνολογίας που ζούμε. Με αυτό επιδιώκουμε να κάνουμε γνωστές τις δράσεις μας (που θα προαναγγέλλονται) και όσοι τις επισκέπτονται να μπορούν να τις βλέπουν (τις δράσεις), να προτείνουν και αυτοί δράσεις και να συμμετέχουν ενεργά, κάτι που είναι ζητούμενο για το καλό του περιβάλλοντος ευρύτερα.