ΤΟ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

65

Γράφει η Θέκλα Μεταξά ερευνήτρια-αστρολόγος….

Από την αρχή της προηγούμενης χρονιάς, η ανθρωπότητα μπήκε σε μια περίοδο σκληρής δοκιμασίας, με γεγονότα που διαδέχονται το ένα το άλλο με μεγάλη ταχύτητα, με ασυνήθιστες καταστάσεις, με καταπίεση, στερήσεις, παραπλάνηση και κινδύνους. Ήταν εμφανές πως θα βιώναμε τέτοιες εμπειρίες, και το στίγμα είχαν δώσει οι σχέσεις ανάμεσα σε Πλούτωνα, Κρόνο και Δία.

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2020, κοντά στο χειμερινό ηλιοστάσιο, οι δυο μονομάχοι Κρόνος και Δίας, είχαν την ιστορική συζυγία ακριβείας, στην 1η μοίρα του Υδροχόου, και κήρυξαν την έναρξη της τελικής και πιο σκληρής μάχης ανάμεσα τους. Η μάχη συνεχίζεται. Το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί πολύ αργότερα.

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, τα πλανητικά φαινόμενα συνεχίζουν να μας ενημερώνουν, καθρεφτίζοντας τα τεκταινόμενα επί γης. Ο μήνας που διανύουμε, ο Μάιος, εμφανίζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, και είναι πλούσιος σε απροσδόκητες καταστάσεις, που κατά τη γνώμη μου, θα εμφανιστούν λίγο αργότερα. Η πάλη ανάμεσα στον Κρόνο (συντήρηση, στέρηση) και τον Ουρανό (πρωτοπορία, απροσδόκητο), που αναδεικνύεται από το τετράγωνο ανάμεσα στους δυο πλανήτες, συνεχίζεται.

Ο Δίας έχει προχωρήσει αρκετά, και προπορεύεται. Στις 13 Μαΐου θα κάνει μια δοκιμαστική είσοδο στο ζώδιο των Ιχθύων, όπου θα μείνει μέχρι το τέλος Ιουλίου, και θα προσπαθήσει να πλησιάσει τον αδελφό του Ποσειδώνα, ενισχύοντας την θέση του.

Η Σελήνη είναι ο ταχύτερος πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος. Οι διελεύσεις της πάνω από τους πιο αργούς πλανήτες, πάντοτε έχουν ιδιαίτερη σημασία. Ενίοτε μεταφέρει ενέργειες και μηνύματα από τον έναν πλανήτη στον άλλον. Από τις 3 έως τις 5 Μαΐου, η Σελήνη  κάνει ένα μικρό ταξίδι, ξεκινώντας από τον Κρόνο και καταλήγοντας στον Δία στον οποίον μεταφέρει μηνύματα. 

Στις 13 μοίρες του Υδροχόου, απ’ όπου ξεκινάει η Σελήνη την πορεία της, συναντάει το αστέρι Dorsum, που βρίσκεται στην ράχη του αστερισμού του Αιγόκερου. Τι περίεργο, στο σημείο αυτό, αυτή την εποχή, βρίσκεται και ο αστεροειδής Vesta, η Εστία, η τόσο σημαντική θεότητα της Ελληνικής Θεολογίας. Ο αστερισμός του Αιγόκερου, στην μυθιστορία μας, συμβολίζει την μεταμόρφωση του Θεού Πάνα, όταν κατά τον πόλεμο ανάμεσα σε Θεούς και Γίγαντες, μεταμορφώθηκε σε ένα όν που είχε κεφάλι αίγας και σώμα ψαριού, για να ξεγελάσει τον φοβερό αρχηγό των Γιγάντων

Ο αστερισμός του Αιγόκερου έχει μεγάλη επίδραση πάνω στην ανθρώπινη ζωή, κυρίως στις πολιτικές συνήθειες, αλλά και στις κλιματικές αλλαγές. Η Εστία ενημερώνει την Σελήνη, ότι θα πρέπει να ανάψουμε την εσωτερική φλόγα, και από εκεί να αντλήσουμε δυνάμεις και να πάρουμε μηνύματα. Φτάνοντας στον Δία, συναντάει το αστέρι Gienah, του αστερισμού του Κύκνου. Πρόκειται για έναν ήρεμο και γλυκό αστερισμό, με καλλιτεχνική φύση, ευνοϊκή ενέργεια, και αγάπη για το νερό. Ο αστερισμός συνδέεται με την Λήδα, την σύζυγο του Τυνδάρεω του βασιλιά της Σπάρτης, και τον έρωτα που ένιωσε ο Δίας γι’ αυτήν.

Η πορεία της Σελήνης είναι γεμάτη μεταμορφώσεις, παραπλανήσεις, κινδύνους, χαμόγελα αλλά και δάκρυα, και κυρίως, γεγονότα που εδώ και πολύ καιρό αναμένονται, και που ο συντηρητικός, στερητικός  και κυρίαρχος του χρόνου Κρόνος, εμποδίζει φοβούμενος την ήττα του. Οι εξελίξεις όμως δεν μπορούν να σταματήσουν με τίποτα. Η μάχη έχει κριθεί και το φως έχει αρχίσει ήδη να προβάλει.