Την «κοπάνησαν» 20 λαθρομετανάστες (οι 4 με cov-19) από (δήθεν) κλειστή δομή

407

20 λαθρομετανάστες, αλλά και τέσσερις (4) με επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 εξαφανίστηκαν  από τη δομή Μυρσίνης.

Μεταξύ αυτών που έγιναν «λαγοί» ήταν και οι τρεις Σύριοι που είχαν συλληφθεί ως συνεργάτες των διακινητών αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος και είχαν επιστρέψει στη δομή.

Η διοίκηση της Δομής ενημέρωσε ήδη το Υπουργείο Μετανάστευσης (Μηταράκης ακούει;), τον ΕΟΔΥ και την Αστυνομία. Σύμφωνα  με τους τελευταίους ελέγχους στη δομή υπάρχουν συνολικά 24 θετικά κρούσματα. Σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για τον αριθμό αυτών που έγιναν «καπνός».

Άλλη μια φορά ο σχεδιασμός του Μηταράκη πήγε στα «σκουπίδια».  Το Υπουργείο όχι μόνο χάλασε μια δομή που μέχρι τώρα λειτουργούσε ανεκτά (με Σύριες μανάδες και παιδιά και ελάχιστους άντρες μέλη οικογενειών)  και τη μετέτρεψε σε αχταρμά τύπου μικρής Μόριας, αλλά πλέον υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για ελλειπή μέτρα και σχεδιασμό για τη διασπορά του ιού cov-19, αλλά και για τη διαφυγή των 3 λαθροκινητών.

Το https://akromolio.gr/  έχει αναφερθεί στο θέμα και είχε προειδοποιήσει για αυτό που τελικά έγινε (και μη χειρότερα). Δείτε εδώ:   https://akromolio.gr/4/ και εδώ: https://akromolio.gr/

Η «προετοιμασία» από το Υπουργείο, για να μετατρέψει τη δομή σε μικρή Μόρια, πριν από λίγο καιρό, κάτι που το είχαμε αντιληφθεί και είχαμε γράψει εγκαίρως από τις 22 Μαρτίου 2021 (δείτε εδώ: https://akromolio.gr/) . Φυσικά το Υπουργείο Μετανάστευσης, που μετατρέπεται σε Υπουργείο εποικισμού της Ηπειρώτικης Χώρας (και όχι μόνο), έγραψε ως συνήθως στα παλαιότερα των υποδημάτων του και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, που μέχρι τώρα ήταν ανεκτική. Η συνέχεια για τη δομή-για τον Δήμο Ανδραβίδας/Κυλλήνης και για το Νομό Ηλείας αναμένεται δυσοίωνη.

Με πληροφορίες από patrisnews και https://boreiaileia.blogspot.com

Νεότερα: Μετά την καταμέτρηση, τελικά λείπουν 25!!!, εκ των οποίων οι 6 είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα. Άντε καλό lockdown να έχει η περιοχή….