Πώς θα καταλάβετε αν έχετε περάσει κορωναϊό χωρίς να το ξέρετε!

140

Κατάφεραν με την εκστρατεία φόβου που διέσπειραν να κάνουν τον κόσμο να βλέπει -διαρκώς- στον εαυτό του ή τους γύρο του  συμπτώματα κορωναϊού.

Σύμφωνα με ειδικούς, δεν υπάρχει τρόπος να μάθουμε με 100% βεβαιότητα εάν κάποια συμπτώματα που ενδεχομένως κάποιος εκδήλωσε ήταν κορωναϊός.

Έτσι, μια παρατεταμένη κατάσταση κόπωσης, ένας πονόλαιμος, μια ελαφρά ίωση, ένα πρόβλημα δυσχέρειας στην αναπνοή μας, ένας παρατεταμένος ξερόβηχας, μας  κάνει να ψαχνόμαστε και να φοβόμαστε. Είναι μια λάθος αντιμετώπιση της ζωής, όπως λένε οι ψυχολόγοι. Είναι μια αντιμετώπιση που μπορεί να μας αφήσει σημάδια και να αλλάξει την κοινωνική μας συμπεριφορά.

Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, η ανάπτυξη ισχυρού φορτίου αντισωμάτων είναι η μόνη βέβαιη ένδειξη ότι κάποιος είχε προσβληθεί στο παρελθόν και τώρα έχει αποκτήσει ανοσία.

Αυτός ίσως να είναι και ο λόγος που, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται επικουρικά προς τα test αντισωμάτων, αναζητώντας την πολύτιμη ένδειξη IgG, που βεβαιώνει πως «περάσατε χωρίς να το καταλάβετε την νόσο COVID-19», (αντί της ένδειξης IgM  που βεβαιώνει την ύπαρξη και εξέλιξη της μόλυνσης με τον ιό SARS_COV-2).

Τα test αντισωμάτων πραγματοποιούνται πολύ εύκολα, όπως τα test για το ζάχαρο και δίνουν έγκυρο αποτέλεσμα σε 4 λεπτά. Τα πραγματοποιεί ο καθένας στον προσωπικό του χώρο και πωλούνται στα φαρμακεία σε τιμή χαμηλότερη των 10 ευρώ.